Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar lietuvis lengvai priima egzotiškus skonius?

Spalio 13–16 d. vyksiantis Lotynų Amerikos kultūros festivalis „In Latino“ ir šiemet skirs dėmesio tolimojo regiono virtuvei. Net 12 Vilniaus restoranų, kurių meniu nėra orientuoti į Lotynų Ameriką, paminės „In Latino“ pradžią, spalio 13-ąją pasiūlydami specialias vakarienes.
„Gero maisto akademijos“ vadovas Linas Petrukaitis
„Gero maisto akademijos“ vadovas Linas Petrukaitis / Organizatorių nuotr.

Restoranų sąrašą rasite ČIA.

Maisto industrijos profesionalus subūrusios ir geriausių šalies restoranų 30-uką sudariusios „Gero maisto akademijos“ vadovas Linas Petrukaitis komentuoja tautiečių ir egzotiškų virtuvių santykį.

- Ar lengvai mūsų šalies maisto kultūra įsileidžia egzotiką?

- Lietuviai tikrai smalsūs – mielai išbando naujienas, tačiau kasdienius įpročius keičia gana lėtai.

- Kokią vietą Lietuvos restoranuose užima Lotynų Amerikos virtuvė?

- Meksikos virtuvę įsileidome gana nesunkiai – kukurūzų traškučių galima rasti daugelio restoranų užkandžių meniu (kaip ir „čili“). Argentinos ir Brazilijos virtuvė artima lietuviams dėl joje dominuojančių mėsos patiekalų. Tačiau tokių restoranų Lietuvoje tik vienas kitas. Labiau vyrauja meksikiečių užeigos, o restoranas „Sofa de Pancho“ užėmė aukštą vietą Lietuvos geriausių restoranų 30-uke. Ko gero, Lotynų Amerikos patiekalus lietuviai mėgsta dėl maltos mėsos ir sūrio. Tiesa, aštrumą lietuviai vertina konservatyviai – dažnai restorane užsakant patiekalą aštrumo lygį tenka nusakyti renkantis iš „lietuviui“ ir „kaip ne lietuviui“.

- Įkūrėte „Gero maisto akademiją“, tad bendraujate su daug restoranų, matote bendrą situaciją. Kokia virtuvė dominuoja?

- 30-yje Lietuvos geriausių restoranų dominuoja originali virtuvė – toks apibendrinimas, ko gero, būtų tiksliausias. Kitas – maisto natūralumas ir tikrumas. Apskritai, kuo toliau, tuo labiau restoranai galvoja apie išskirtinumą. Minėtas 30-ukas puikiai atspindi šią situaciją – restoranai labai įvairūs ir lietuviai tikrai turi, iš ko rinktis.

- Ar daug reikia keisti kitos šalies virtuvę, kad ji taptų tinkama, priimtina lietuvio skoniui? Gal galite pateikti keletą pavyzdžių?

- Mano subjektyvia nuomone, egzotiškų šalių virtuvės įdomesnės be adaptacijos „lietuvio skoniui“. Tokio maisto, kokį galima rasti daugumoje Lietuvos „kinų restoranų“, Kinijoje matyti neteko

Spalio 13–16 d. Vilniuje 11-tą kartą vyks Lotynų Amerikos kultūros festivalis „In Latino“. Šiemet kino seansus, diskusijas, kūrybines dirbtuves, degustacijas ir vakarėlius jungs žymios Meksikos menininkės Fridos Kahlo įvaizdis, asmenybė ir kūryba.

Visą festivalio programą rasite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius