-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Artoteka“ kviečia į menišką 1-ąjį gimtadienį

„Artoteka“ – lygiai prieš metus Vilniaus senamiestyje duris atvėrusi meno erdvė kiekvieno saviraiškai ir kūrybai – sausio 9-ąją, sekmadienį, 19 val. kviečia vilniečius drauge švęsti pirmąjį gimtadienį.
„Artotekos“ kūrėjai savo erdvėje sieks atsikratyti „mokyklinės“ aplinkos ir kūrybines dirbtuves paversti jaukiais susitikimais diskutuojant prie arbatos puodelio.
„Artotekos“ kūrėjai savo erdvėje sieks atsikratyti „mokyklinės“ aplinkos ir kūrybines dirbtuves paversti jaukiais susitikimais diskutuojant prie arbatos puodelio. / M.Kundroto nuotr.

Pasak įkūrėjų, „Artotekos“ tikslas – suvienyti žmones, kurie svajojo, tačiau dėl susiklosčiusių aplinkybių, ar laiko stokos nespėjo savyje atrasti kūrybinės gyslelės, arba nujaučia, kad galėtų kurti ir norėtų pabandyti, bet nežino kaip, kur ir su kuo tai gali padaryti. Čia vyksta beveik dvidešimt įvairių meno krypčių kūrybinių dirbtuvių suaugusiems, į kurias registracija vyksta nuolat.

Šalia žinomų meno dirbtuvių, tokių kaip dekupažas, vilnos vėlimas, keramika, grafika, smalsuoliai kviečiami išmėginti ir egzotiškąjį ebru (tapybą ant vandens paviršiaus) ar stiklo papuošalų gamybos dirbtuves. Bonsai (dekoratyvinių medelių formavimo užsiėmimai), aitvarų, batikos, origami ir rankų darbo lėlių dirbtuvės skirtos itin kruopštiems ir kantriems žmonėms, o norintiems atsipalaiduoti „Artoteka“ siūlo gilintis į tapybos ant šilko subtilybes, mokytis kaligrafijos, ar knygrišybos meno. Mėgstantiems judrų laisvalaikį rekomenduojama kontaktinė improvizacija, žongliravimas ar pantomimos pamokos. O turintiems lakią vaizduotę ir mėgstantiems iššūkius čia siūloma išbandyti perkusijos ir ritmo ar 4D skulptūros dirbtuves. Nuo 2011-ųjų sausio „Artotekoje“ atsirado fotografijos dirbtuvės – tai keturių fotografijos užsiėmimų ciklas su kūrybine praktika fotografijos studijoje.

Dauguma dirbtuvių paremtos „apskrito stalo“ principu. Jaukioje, draugiškoje atmosferoje dalyviai kuria nedidelėse grupėse, o dirbtuves vedantis menininkas kiekvienam skiria dėmesį, konsultuoja, atsižvelgia į poreikius, atsako į rūpimus klausimus.

Renginio programa:
19 val. Atveriame duris: trumpas Artotekos pristatymas.
19.30 val. Origami staigmena
19.50 val. Artotekos atidarymo šventės filmuko peržiūra.
20 val. Tomas Dobrovolskis: perkusijos sesija
20.30 val. Jing'a'ling gyvo garso koncertas

Renginio metu veiks „Artotekoje“ kūrybines dirbtuves vedančių menininkų darbų paroda. Bus daug šypsenų ir vaišių. Įėjimas nekainuoja.

„Artoteką“ rasite: Strazdelio g. 1, Vilnius (iš Šv. Dvasios g. pusės / šalia gyvos muzikos klubo „Tamsta“)

Daugiau informacijos ir registracija į dirbtuves čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius