Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Asmik Grigorian pasiryžusi dvasiniam apsinuoginimui scenoje

„Bohemiečių“ gerbėjų laukia aistringa premjera apie besąlygišką meilę – kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru balandžio 3-7 dienomis šis kūrybinis kolektyvas pirmą kartą Lietuvoje pristatys Giacomo Puccinio operą „Manon Lesko“.
Asmik Grigorian
Asmik Grigorian / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Manon Lesko“ dar niekada nestatyta opera Lietuvoje. Pasirinkome šią labai rimtą ir tvirtą istoriją neatsitiktinai – ji labai tinka mūsų laikmečiui, kai naujos vertybės keičia senas, nors dar neaišku, kas yra tikra, o kas – ne“, – aiškino režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

Šios operos ypatingo grožio muzikai komplimentų negailėjo maestro Gintaras Rinkevičius, pavadinęs G.Puccinį genialiu kūrėju.

„Manon Lesko“ muzika yra žmogaus jausmų genialioji išraiška, veikianti klausytojų jausmus. Jos dramaturgija jaudina kiekvieną suprantantį, jaučiantį ir turintį jausmus žmogų. Tas melodinis grožis  tiesiog skverbiasi į širdį“, – gyrė dirigentas, pridurdamas, kad šis kūrinys bus didelis iššūkis solistams.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Asmik Grigorian ir Vaidas Vyaniauskas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Asmik Grigorian ir Vaidas Vyšniauskas

D.Ibelhauptaitė džiaugėsi, kad šioje operoje pagrindinis vaidmuo – moters, kurį sukurs puikiai jam tinkanti solistė Asmik Grigorian.

„Iki šiol statėme vyrų operas, kur moterys tiesiog buvo šalia, o šį kartą operą statome specialiai Asmik Grigorian, kuri atliks pagrindinį Manon vaidmenį. Manon yra moteris, kurią myli ir kurios nori visi vyrai, kuri gali gauti viską, tačiau viduje yra trapi. Savo žavesiu ir charizma ji gali užkariauti viską, bet jos laukia kalėjimas, tremtis, praradimas ir mirtis“, – pagrindinę heroję pristatė režisierė.

Pati dainininkė prisipažino, kad vaidmuo jai yra labai artimas, tačiau dėl to jį kurti bus tik sunkiau.
„Personažas netoli nuo manęs pačios, todėl, manau, Dalia jį ir išrinko man. Tik štai didelis klausimas, ką lengviau kurti – ar artimą, ar tolimą sau vaidmenį... Personažą, kuris tau artimas ir labai gerai suprantamas, manau, sunkiau įkūnyti, nes dvasinis apsinuoginimas scenoje visada yra sudėtingas. Bet bandysim... Teks daug nusirengti...“ – šypsodamasi kalbėjo solistė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dalia Ibelhauptaitė ir Asmik Grigorian
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Dalia Ibelhauptaitė ir Asmik Grigorian

Pirmą kartą prie „Bohemiečių“ kompanijos prisijungs operos dainininkas Vaidas Vyšniauskas, kursiantis Manon besąlygiškai įsimylėjusio De Grijė vaidmenį.

„Šis vaidmuo man didelis iššūkis muzikine prasme ir apimtimi, tačiau personažas mane žavi savo nepaprastai didele meile, dėl kurios gali padaryti viską. Šios operos pagrindinė idėja – besąlygiška meilė, kurios šiais laikais labai trūksta. Mes mylime, kol mums gerai, kol naudinga, o jei tik kas – meilė tampa laikina. Šiuolaikiniame pasaulyje turėtume dažniau sėti idėjas apie tokią meilę žmonių širdyse“, – buvo įsitikinęs V.Vyšniauskas, pasiryžęs operoje padaryti visko, ko tik paprašys režisierė.

Tuo tarpu režisierė tradiciškai žadėjo drąsių sprendimų, „išeinančių už ribų“. Operos vaidmenims, be pagrindinių vaidmenų atlikėjų, taip pat ruošiasi Laimonas Pautienius ir Dainius Stumbras, Egidijus Dauskurdis ir Tadas Girininkas, Audrius Rubežius, Sandra Janušaitė.

„Art deco“ laikmečio kostiumus spektakliui kurs Juozas Statkevičius, šiuo metu išvykęs į Paryžių semtis idėjų būsimam darbui.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Asmik Grigorian, Vaidas Vyaniauskas ir Dalia Ibelhauptaitė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Asmik Grigorian, Vaidas Vyšniauskas ir Dalia Ibelhauptaitė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius