-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atidaroma dailininkės Saulės Piktys personalinė paroda „Spynos–ir–Raktai“

Š. m. sausio 21 d. (penktadienį) 18:00 val. galerijoje „Kunstkamera“ (Ligoninės g. 4, Vilnius) atidaroma JAV kuriančios dailininkės Saulės Piktys personalinė paroda „Spynos–ir–Raktai“. Parodos ekspozicija lankytojams atvira jau nuo sausio 14 d.
Parodos eksponatas
Parodos eksponatas. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Paroda

Saulė Piktys (g. 1964) – originali, jautraus žvilgsnio kūrėja, žaidžianti vaizduote, mintimis, idėjomis, intuicija, spalvomis, šviesa, judesiu bei ramybe. Ji yra universali menininkė, kurianti įvairius darbus: ne tik tapo, bet ir kuria tekstilės kompozicijas, iliustracijas, dirba animacijos srityje bei scenos menininke televizijoje su tokiomis kino kompanijomis kaip NBC, CBS, „Fox“, „Paramount“, „Warner Bros“ ir kt.

Parodoje „Spynos–ir–Raktai“ eksponuojamas 31 darbas, sukurtas 2009–2010 metais. Tai – darbai ant lino, popieriaus, drobės, sukurti pastelės, akvarelės bei aliejaus technikomis. Abstrakčiuose kūriniuose išgrynintos idėjos perteikia, tariant skulptoriaus Henry Moore‘o žodžiais, „didžiausią atvirumą ir įtaigą“. Pristatomiems Saulės Piktys darbams būdingas abstrahavimas, formos ir detalių sąlygiškumo paieškos, išsaugant visumos esmę. Dailininkės abstrakcijos prasideda nuo tikrovės, kuri apkarpoma atsikratant pertekliaus, kol galiausiai atsiveria vertinga, dažnai netikėta esmė, išsakanti pojūčius ir jausmus.

„Menas man yra būdas suprasti gyvenimą“, – teigia Saulė. Jos „abstrakti tapyba – geriausias įrodymas, kad poeziją įmanoma kurti be žodžių. Ši savybė yra pagrindinė Saulės Piktys kūrybos varomoji jėga. Jos sukurtų įvaizdžių įvairumas išsivysto iš noro paversti regimu tai, ko nematai tikrovės pasaulyje ir ko negali išreikšti žodžiu. (...) Jos kūryboje jauti tą greitai pralekiantį laiką, kuris keičia regimąjį pasaulį. Atrodo, kad ji suvokia ir išreiškia tą akimirką, kai mes pajuntame šviesos, erdvės ir formos sinchroniškumą“, – teigia menotyrininkas-tapytojas Dougas Meyeris.

Pastaruosius 20 metų Saulė gyvena ir kuria Los Andžele ir gana retai savo kūrybą pristato Lietuvoje. Per pastaruosius ketverius metus ji dalyvavo 55-iose meno parodose ir mugėse Niujorke, Vašingtone, Los Andžele, Santa Monikoje, Čikagoje, Malibu bei kituose JAV miestuose. S.Piktys kūrinių yra įsigiję Nacionalinis M.K.Čiurlionio dailės muziejus Kaune, Trakų istorinis nacionalinis parkas, Vilniaus dailės akademija ir jos muziejaus archyvas, įvairios korporacijos JAV, Lietuvos verslo įmonės ir privatūs kolekcininkai iš įvairių pasaulio šalių.

Paroda galerijoje „Kunstkamera“ veiks iki š. m. vasario 5 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius