Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atidaroma fotografijos debiutantų paroda

Šį ketvirtadienį, lapkričio 22 d., „Prospekto“ fotografijos galerijoje šurmuliuos šešiolika fotografijos debiutantų. Galerijoje vyks Lietuvos fotomenininkų sąjungos kas dvejus metus rengiamo fotografijos konkurso „Debiutas“ parodos atidarymas, katalogo pristatymas ir į didžiąją fotografiją žengiančių autorių apdovanojimai.
Fotografavimas
Fotografavimas / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Paroda Fotografija

„Debiutas kiekvienoje gyvenimo srityje būna tik kartą. Kiekvienas stengiamės, kad jis pavyktų ir įsimintų visam gyvenimui.

Debiutantai nustebino savo įdomiais ir profesionaliais darbais. Komisijos nariai džiaugėsi nepriekaištinga darbų kokybe“, – sako LFS pirmininkas Jonas Staselis.

Šių metų konkursas jau 12-asis, o jam savo darbus atsiuntė 97 autoriai. Parodos atidarymo metu bus paskelbtas konkurso „Debiutas“ pirmos vietos laimėtojas. Šiemet nugalėtojas bus apdovanotas konkurso rėmėjo įsteigtu prizu – fotoaparatu SONY NEX-5R.

Vertinimo komisijoje šį kartą dirbo patyrę ir nusipelnę fotomenininkai – Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai A. Aleksandravičius, R. Požerskis ir S. Žvirgždas, LFS pirmininkas J. Staselis, sąjungos atstovai G. Česonis ir D. Vaičekauskas. Vertinimo komisija išrinko nugalėtojus ir į parodą bei katalogą atrinko 16-os autorių fotografijas.

Debiutinės fotografų parodos Lietuvoje rengiamos jau nuo 1976 metų. Sovietmečiu jos buvo vadinamos jaunųjų fotografų parodomis, o fotografų amžius buvo ribojamas iki 35 metų. 2010 metais šią primirštą idėją Lietuvos fotomenininkų sąjunga atgaivino ir pratęsė.

Kas dveji metai rengiami „Debiuto“ konkursai skirti naujų autorių Lietuvos fotografijoje paieškai. Atnaujinto konkurso debiutantų amžius neribojamas.

Pagrindinė konkurso sąlyga – jame negali dalyvauti Fotomenininkų sąjungos nariai ir ankstesnių metų konkurso „Debiutas“ laureatai.

Parodos atidarymas: lapkričio mėn. 22 d. (ketvirtadienis) 18.00 val.

Paroda veiks: iki 2012 m. gruodžio 15 d.

Paroda vyks: Prospekto fotografijos galerija, Gedimino pr. 43, Vilnius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius