Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Atklydo pavasariniai poezijos vėjai

Vakar Vilniuje, Taikomosios dailės muziejuje, vykusiame renginyje „Iš praeities vaizdinių ir ateities svajonių“ buvo iškilmingai atidarytas tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris“. Šiųmetė poezijos šventė jau 46-oji, o jos metu įvyks per 120 renginių.
Festivalio „Poezijos pavasaris“ logotipas
Festivalio „Poezijos pavasaris“ logotipas / Rašytojų sąjungos nuotr.

Tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris“ direktorės Janinos Rutkauskienės teigimu, naujasis festivalis prasideda ne tik džiaugsmingai, bet ir išsaugojus gražiausias tradicijas, be to šių metų programoje laukiama daug jaunimo ir užsienio poetų. „Išleistas tradicinis „Poezijos pavasario“ almanachas pilnas atradimų. Mes ne tik išlaikome tradicijas be ir ieškome naujų formų. Festivalis plačiai iškeliauja, vyks daugybė susitikimų, atrandame naujas vietas“, – teigė festivalio vadovė.

J.Rutkauskienės vylėsi, kad daug susidomėjusių pritrauks Naktiniai skaitymai Botanikos sode, Vilniuje, vyks specialūs vakarai, pavyzdžiui, kompozitoriaus Algirdo ir poeto Marcelijaus Martinaičio vakaras.

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris“ direktorė Janina Rutkauskienė
 Janina Rutkauskienė

„Praėjusiais metais „Poezijos pavasario“ renginiai sulaukė didelio susidomėjimo. Buvo daug klausytojų ir pačių poetų. Tie, kas mano, jog poezija neįdomi, galbūt paprasčiausiai mėgsta manyti, kad viskas blogiau nei yra“, – kviesdama į renginius šypsojosi festivalio direktorė. Jos teigimu, poezijos renginiai vyks visoje Lietuvoje, o smagiausia, kad į juos įsilieja daug jaunimo. „Poezijos pavasaris“ per ilgus gyvavimo metus tapo ne tik patyrusių poetų scena, bet ir puikia erdve atsiskleisti jauniesiems talentams.

„Poezijos pavasario“ laureato apdovanojimo iškilmės šiemet vyks gegužės 28 dieną, Kaune. Šių metų laureatės titulas skirtas poetei Zitai Mažeikaitei už 2009 metais išleistą rinkinį „Tenoriu būti“.

Šių metų Tarptautinis poezijos festivalio renginių geografija itin plati – gegužės 16–30 dienomis festivalis šurmuliuos Lietuvos miestuose, gegužės 19–24 d. Airijoje, gegužės 19–20 d. Lenkijoje, gegužės 20–22 d. Rusijoje, gegužės 19–24 d. – Vokietijoje, Liuksemburge ir Prancūzijoje. Visi festivalio renginiai nemokami.

Visą festivalio programą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius