Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„AV17 Galerijoje“ – konceptualios ir netikėtos juvelyrikos paroda „NEXT LAST“

„AV17 Galerija“ sistemingai tęsia savo veiklą ir jau šį rugsėjį Lietuvos publikai pristato du konceptualios juvelyrikos autorius – Mari Relo-Šaulys ir lietuvis Adolfas Šaulys bei jų parodą „NEXT LAST”.
Mari Relo-Šaulys ir  Adolfo Šaulio kūrinys
AV17 / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Paroda Juvelyrika

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad estė Mari Relo-Šaulys (1973) ir lietuvis Adolfas Šaulys (1966) – du viduriniosios kartos juvelyrai, gyvenantys ir kuriantys Taline. Baigę Estijos Dailės Akademiją, savo kaip poros kūrybinę meninę veiklą Mari ir Adolfas pradėjo kultūriniuose festivaliuose dar 1996 ir 1998 Lietuvoje. Bendros kūrybos kelias autoriams susiklostė labai sėkmingai – 2005 metais Mari ir Adolfui buvo įteikta Ede Kurrel vardo premija už netikėtus juvelyrinius sprendimus ir dizainą, 2010 menininkai tapo „Eesti Kultuurkapital” skiriamų kasmetinių premijų laureatais. Abu juvelyrai yra Estijos dailininkų sąjungos nariai, o jų kūrinius galima pamatyti Estijos Taikomojo Meno ir Dizaino Muziejaus kolekcijoje. Kartu jie surengė 11 parodų. Menininkų konceptuali juvelyrika buvo eksponuojama Estijoje, Suomijoje, Škotijoje, Olandijoje, Lenkijoje, Vengrijoje, Vokietijoje, Kinijoje, Ispanijoje ir jau šį rugsėjį sugrįžta į Lietuvą!

Paroda „NEXT LAST” yra ankstesnių dviejų parodų „Pokyčiai: sėkmės garantas” (Užupio Galerija, Vilnius, 2008) ir „Yes“ (Estijos Taikomojo Meno ir Dizaino muziejus, Talinas, 2010) tęsinys. Pirmoji paroda finansinės krizės fone atkreipė daugelio dėmesį į vis gilėjančią recesiją, tuo tarpu po dviejų metų paroda „YES” atskleidė Estijos, kaip pirmos Baltijos valstybės, atsigaunančios po krizės įsivedant eurą, eurointegracijos poreikį, galią ir neblėstantį optimizmą. Apie savos kūrybos koncepciją autoriai kalba:

„Mus domina žemiškoji žmogiškosios sėkmės samprata ir forma. Kasdieniški (ne)žemiški malonumai kursto menininko fantaziją: mes neliekam abejingi europietiškų standartų kultūriniams pakilimams,  naujoms piniginio vieneto formoms, nei socialinės piramidės elitiniam smaigaliui. Akis temdo begalinis noras suktis sėkmės orbitoje ir maudytis amžinos šlovės spinduliuose.”

Atvirumas, platesnio dialogo ieškojimas, kandus ir pašiepiantis humoras, atkreipiantis dėmesį į visuomenės ir pasaulio trūkumus, pelnė jiems dėmesį ir puikią reputaciją Estijoje ir už jos ribų.

Parodos atidarymas vyks rugsėjo 8 d. 18 val., Aušros vartų g. 17, Vilnius, paroda veiks iki spalio 11 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius