-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Bendrame mados kūrėjų renginyje Vilniuje – vasaros kolekcijos ir dizaino sprendimų naujovės

Gegužės 17-18 d. Vilniuje, Vokiečių g. 5 įsikurs „Designer Space“ POP-UP, kuriame lankytojai pajus tikrą vasaros mados pulsą. Čia savo darbus pristatys daugelis gerai žinomų Lietuvos mados kūrėjų ir vienų įdomiausių kylančių vardų.
„Designer Space“ POP-UP akimirkos
„Designer Space“ POP-UP akimirkos / Organizatorių nuotr.

Nuo minimalistinių formų, iki ryškių margaspalvių raštų ir dekoro elementų, netikėtų mezginio ir audinio deriniu, batų, organiškos juvelyrikos, rankinių iš plaunamo popieriaus ir stilingų rūbų vaikams – tokią vasarą renginyje pamatys lankytojai, o atrasti labiausiai tinkantį asmeninį stilių padės patys mados kūrėjai.

„Designer Space“ POP-UP sutiksite dizainerius Liliją Larionovą, Seržą Gandžumianą, Kristiną Kruopienytę, Ramunę Strazdaitę, Jolantą Rimkutę, Liną Andriukonę, Indrą Dovydėnaitę, Jurga Plette, mados iliustratorę Godą Pele, bei kitus Lietuvos mados vardus – „Tata Paper“, „KARTU“, „Kick the Moon“, „Basa“, „FreakyFoxx“, „Agnes Krasauskas“, „Supernormal“, „Make Heads Turn“, „DIANO jewellery“ ir nestandartinių gėlių puokščių kūrėjus „Pievoj“.

Kūrybinę renginio nuotaiką papildys Godos Pele ekspozicija iš beveik 100 mados iliustracijų eskizų, taip pat įsigijimui paruoštų darbų. Renginyje vyks „Sugamour“ desertų ir „Skanovė“ smūčių degustacijos, lankytojai mėgausis „Lavazza“ kava ir mados renginių mineraliniu vandeniu „Birutė“.

Organizatorių nuotr./„Designer Space“ POP-UP akimirkos
Organizatorių nuotr./„Designer Space“ POP-UP akimirkos

Kokią vasarą žada Lietuvos mados kūrėjai?

„Vasarą matau spalvotą, ryškią, – sako dizainerė Lilija Larionova. – 70-ųjų ir 80-ųjų metų įtaka, drabužių ilgis – midi arba maxi, gėlių žiedai ir printai aktualūs mano sukurtoje kolekcijoje.“ Nors mados pasaulis yra nuolat siejamas su tendencijomis, mados kūrėja įsitikinusi, jog svarbiausia - reikia mokėti jas pritaikyti sau, nesistengiant atrodyti itin „teisingai“, nes savitumas ir išskirtinumas laimi bet kuriuo atveju.

Seržas Gandžumianas yra įsitikinęs, jog vasaros stilius turi būti ne tik nuotaikingas ir drąsus, bet ir patogus tiek derinimo galimybėmis, tiek dizaino sprendimais. „Apgalvota kišenės vieta, rūbo laisvumas, galimybė jį lengvai derinti – tai itin aktualu vasarą, – sako dizaineris. Džinsai taip pat išlieka vasaros „TOP“, ir, žinoma, svarbu, kad jie patogiai gultų prie kūno ir atrodytų stilingai. Prigesintos suknelių spalvos taip pat išlieka aktualios, dizainerio manymu, juk vasarą dažnai norime pagauti ir kuo daugiau ramybės akimirkų.“

Organizatorių nuotr./„Designer Space“ POP-UP akimirkos
Organizatorių nuotr./„Designer Space“ POP-UP akimirkos

Savo kolekciją vasarai pristatysianti dizainerė, minimalistinių formų kūrėja Lina Andriukonė, sako, jog vasara jai yra laisvė tą pačią dieną atsidurti skirtingose vietose: studijoje, susitikime, teatre, o neretai ir prie jūros. „Būtent todėl man svarbiausias vasaros akcentas nėra nei spalva nei forma, man svarbu jog rūbas būtų lengvas, bei universaliai pritaikomas, rūbas vasarai turi išlaisvinti nes nėra laiko klausimams ką apsirengti“, - įsitikinusi Lina Andriukonė.

Dizainerė Indra Dovydėnaitė sako, jog savo vasaros kolekcijoje ji pabandė atrasti mezginio ir audinio sąjungą – būtent tuomet mezginys, kuris šiuo metu yra itin populiarus madoje, geriausiai išreiškia savo charakterį. „Dažnai moterys, galvodamos apie vasarą, prisibijo megztų dalykų, tačiau to daryti tikrai nereikia, – sako Indra Dovydėnaitė. - Medvilnės, lino, šilko siūlai tikrai leis puikiai jaustis vasarą.“

Dizainerė taip pat akcentuoja, jog ji vis labiau galvoja apie rūbo ilgaamžiškumą ir universalumą, todėl kolekcijoje ji pristatys sukneles, kurias galima rišti trimis būdais, ir pritaikyti jas vakarui, darbui ir tiesiog pasivaikščiojimui pajūryje. Moteris ypač vasarą turi matytis, įsitikinusi dizainerė, todėl jos vasaros kolekcijoje netruks ryškių spalvų ir raštų.

Svarbus mados kūrėjų susibūrimas

„Designer Space“ organizatorė Rūta Kaupinytė-Gotesman sako, jog šis renginys traukia daugelį lankytojų dėl savo idėjos, įdomių kokybiško dizaino darbų ir galimybė vienoje rasti vienus stipriausių Lietuvos mados kūrėjų, asmeniškai su jais bendrauti, konsultuotis. „Daugelis atranda čia ne tik sau naują mėgstamą rūbą, aksesuarą ar kitą gražų darbą, bet ir įkvėpimą, gerą nuotaiką bei praturtinantį bendravimą,“ – sako Rūta Kaupinytė-Gotesman.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius