Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bilietai į Vasario 16-osios koncertą Operos ir baleto teatre kainavo 10 eurų, jų išplatinta 800

Dešimt eurų – tiek tekainavo bilietai į šventinį Vasario 16-osios koncertą „Gloria Lietuvai“, vyksiantį penktadienį vakare Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (LNOBT). Pasak teatro, iš viso buvo išplatinta 800 bilietų, o tokia kaina pasirinkta siekiant, kad renginys būtų prieinamas įvairias pajamas gaunantiems žiūrovams.
Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras
Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak LNOBT atstovės spaudai Renatos Baltrušaitytės, 800 žiūrovų yra šiek tiek mažiau, nei įprastai talpina teatras. Pasak jos, tokia situacija susiklostė, nes dalies salės erdvės pareikalavo koncerto meninis sumanymas ir jo techninis atlikimas.

Bilietai prekybon perduoti buvo 2018 m. sausio 2 d., jie buvo platinami LNOBT bilietų kasose ir internetu.

„Taigi, kas planavo iš anksto – bilietus gavo. Vėliau dalis jų buvo rezervuota valstybės vadovams ir užsienio svečiams“, – 15min teigė R.Baltrušaitytė.

Visi koncerto „Gloria Lietuvai“ bilietai, pasak jos, nepriklausomai nuo salės sektoriaus, buvo parduoti vienoda kaina – po 10 eurų.

„Simbolinė kaina nustatyta siekiant padaryti renginį prieinamą įvairias pajamas gaunantiems žiūrovams“, – sakė R.Baltrušaitytė.

Pasak jos, pagal nusistovėjusias diplomatines tradicijas 40 kvietimų buvo suteikta Lietuvoje reziduojantiems užsienio valstybių diplomatams, tačiau visi valstybės vadovai bilietus turėjo įsigyti. Taigi, teigė ji, ir prezidentė Dalia Grybauskaitė, ir norėję koncertą stebėti Seimo nariai bilietus pirko.

Už bilietų pardavimą surinktus 8000 eurų LNOBT ketina skirti Operos stažuotojų programai.

Vasario 16 d., minint Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, bendro šešių kompozitorių projekto „Gloria Lietuvai“ koncerto metu nuskambės ir specialus kūrinys „Gloria Lietuvai“. Jame suskambės daugiau nei 100 varpų iš visos Lietuvos – jų garsus projekto kūrybinė grupė įrašinėjo daugiau nei metus.

Visi norintys koncerto transliaciją galės stebėti per LRT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius