-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Blusų turgus sugrįžta kartu su pavasariu

Vilniečius džiuginantis blusų turgus po neįprastai ilgai užsitęsusių žiemos atostogų atgimsta šventinę dieną. Nuo kovo 11-osios, sekmadienio, vidurdienio turgelis lankytojų lauks naujoje vietoje – Pranciškonų vienuolyne.
Blusų turgus
Blusų turgus / Blusų festivalio organizatorių nuotr.

Blusų turgus kiekvieną sezoną sutinka atsinaujinęs ir vis smarkiau šurmuliuojantis. Šiemet jis įsikurs ypatingoje vietoje – Pranciškonų vienuolyne, kuris yra vienas seniausių ir įspūdingiausių šalyje. Šis vienuolynas – XIV-XVIII amžių Lietuvos kultūros paminklas, įamžinantis Vilniaus istorijos ir architektūros kitimą bei aprėpiantis Kėdainių, Lydos, Pranciškonų ir Trakų gatvių statinių grupę.

„Ilgai ieškojome erdvios, patogios ir jaukios vietos Vilniaus senamiestyje. Nekantriai laukiame šio sekmadienio ir pirmojo šiais metais turgelio pradžios buvusio vienuolyno patalpose. Neabejojame, kad čia užsukusieji ras išskirtinių, širdžiai mielų daiktų“, – džiaugiasi naujus namus blusturgiui suradusi viena jo iniciatorių Doloresa Greivytė.

Blusų turgus – netikėčiausių ir įdomiausių pirkinių vieta, kur daiktai keliauja iš vienų rankų į kitas. Pirmasis blusturgis Vilniuje įvyko prieš beveik penkerius metus. Daiktų mainai akimirksniu išpopuliarėjo ir tapo gyvybingu sekmadienio popietės renginiu.

Visi, namuose turintys nebereikalingų originalių daiktų, ar patys juos kuriantys, iš anksto užsiregistravę, gali prekiauti blusų turguje. Tačiau svarbu, kad savos kūrybos daiktai nesudarytų daugumos visų prekių, turi būti ir sendaikčių. 

Nuo š. m. kovo 11-osios, blusturgis Pranciškonų vienuolyne veiks kiekvieną sekmadienį nuo 12 iki 16 valandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius