Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bostono improvizacijos bičiuliai pradėjo keliones po Lietuvą

Ketvirtadienio vakarą pirmuoju koncertu Panevėžyje savo koncertinį turą pradėjo tarptautinis kolektyvas „The Fifth Note Group“ (Penktosios natos grupė).
Liutauras Janušaitis
Liutauras Janušaitis / Organizatorių archyvo nuotr.

Dešimt koncertų surengsiantys džiazo ir ritmenbliuzo žanrų atlikėjai užtikrina, kad įsiteiks ir rimtojo džiazo gerbėjams, ir lengvesnių muzikos stilių mėgėjams.

Grupę subūrė saksofonininkas Liutauras Janušaitis po studijų prestižiniame Berklio (Berklee) muzikos koledže Bostone. „Amerikoje išsiplėtė mano kontaktai ir ryšiai, todėl norėjosi pažįstamus atlikėjus atvežti į Lietuvą. Pats dažniausiai keliauja kitur, o savo šalyje dar neteko kartu su jais pagroti“, – idėją pristatė jis.

Kvintetas atlieka originalias savo kūrybos kompozicijas. Pirmuosiuose koncertuose vokalo partiją sukūrė kylanti dainininkė Eglė Petrošiūtė, šįmet sužibėjusi LNK projekte „Lietuvos Balsas“ ir asociacijos AGATA meistriškumo stovykloje. Vėlesniuose koncertuose ją pavaduos estų kilmės vokalistė Sofia Rubina, šiuo metu aktyviai nardanti Bostono muzikiniuose vandenyse.

„Penktosios natos“ grupėje instrumentus muzikinei gyvybei prikels uolusis gitaristas iš Didžiosios Britanijos Robinas Aristorenas, kontraboso ir bosinės gitaros virtuozas, spalvingai atskleidžiantis švedų folklorą Johanas Lindbomas, specialiuoju prizu už akademinius pasiekimus perkusijos srityje apdovanotas būgnininkas iš Italijos Alessandro Lombardo.

Grupę taip pat papildys kompozitorius ir trimitininkas Jasonas Hunteris, jaunasis džiazo liūtas iš Kalifornijos, šiuo metu Berklyje studijuojantis improvizaciją.

Žinoma, kiekviename koncerte savo saksofoną uždegs ir projekto autorius L. Janušaitis, tobulinęs improvizaciją ir kompoziciją JAV. Saksofonininkas jau šį rudenį Niujorke išleis debiutinį albumą, įrašytą su koledžo draugais iš Brazilijos, JAV ir Japonijos.

 „Penktosios natos“ grupės koncertų kalendorius


Rugpjūčio 24 d., Birštonas, Kultūros centras, 19 val. 
Rugpjūčio 25 d., Druskininkai, SPA Vilnius SANA, 19 val.
Rugpjūčio 27 d., Vilnius, muzikos klubas „ Soulbox“, 21 val.
Rugpjūčio 28 d., Vilkaviškis, Kultūros centras, 20 val.
Rugpjūčio 29 d., Vilnius, Mokytojų namų vasaros terasa, 20 val.
Rugpjūčio 30 d., Kaunas, „Kaunas Jazz“ vasaros kiemeli, 19 val.
Rugpjūčio 31 d.,  Klaipėda, džiazo klubas, „Kurpiai“, 21 val.
Rugsėjo 1 d., Nida, kultūros centras, 20 val.
Rugsėjo 3 d., Kaunas, Ryšių istorijos muziejaus kiemelis, 20 val.
Bilietai parduodami prieš koncertą renginio vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius