Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

C. Monet „Vandens lelijų“ pardavimas pranoko lūkesčius, meno rinka – optimistiška

Aukcione Londone vienas atpažįstamiausių paveikslų pasaulyje – Claude`o Monet „Vandens lelijos“ – parduotos už 31,7 mln. svarų. Aukcionų rengėjai sako juntą tvirtą pagrindą po kojomis – rinka plečiasi, į kolekcininkų gretas įsitraukė nemažai Azijos ir Rusijos turtuolių.
C. Monet „Vandens lelijos“ aukcione
C. Monet „Vandens lelijos“ aukcione / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Menas

Koks svarbus kultūrai C. Monet rodo ir tai, kad Amerikoje lankantis Prancūzijos prezidentui pietinė Baltųjų rūmų sodo pievelė buvo paversta „Vandens lelijas“ primenančia scena. Už šį paveikslą „Sotheby`s“ aukciono rengėjai nesitikėjo daugiau negu 30 mln. svarų, bet tikrovė pranoko lūkesčius.

„Manau, kad mūsų rinkos laukia šviesi ateitis, nes varžosi daug pirkėjų iš Azijos, kitų naujųjų rinkų. Per kiekvieną pardavimą paklausa vis didesnė“, – sako Philipas Hookas, Sotheby's aukciono impresionizmo ir moderniojo meno skyriaus vadovas.

Šįkart aukcione neparduoti tik keturi iš 46 siūlytų kūrinių.

„Šįkart aktyvūs buvo ir Azijos, ir Rusijos pirkėjai, kurie įsijungė į pasaulio kolekcininkų gretas, be to, dabar didelė impresionistų ir moderniojo meno geriausių kūrinių paklausa. Ypač aktyviai pirkėjai reaguoja į Monet, Picasso, Mondrianą“, – teigia „Sotheby`s“ aukciono atstovė Helena Newman.

Nemaža dalis parduotų kūrinių priklausė šiemet mirusiam garsios Amerikos futbolo komandos „Buffalo Bills“ savininkui Ralphui Wilsonui. Iš viso per vieną aukciono vakarą surinkta beveik 122 mln. svarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius