-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Charlie Chaplino filmą „Mažylis“ gyvai įgros būrys muzikantų

Rugpjūčio 26 d., ketvirtadienį, 21 val. PIANO.LT kiemelyje (Trakų g. 9/1, įėjimas iš Kėdainių g.) pirmąjį pilnametražį Charlie Chaplino filmą „Mažylis“ (The Kid) gyvai įgros pianistas Rokas Zubovas ir ansamblis „Nepaklusnieji“.
Charlie Chaplino filmas „Mažylis“
Charlie Chaplino filmas „Mažylis“ / Kadras iš filmo
Temos: 1 Muzika

Ansamblio sudėtis: Andrius Radziukynas (fleita), Julius Černius (klarnetas),Vytautas Mikeliūnas (smuikas), Dovilė Sauspreikšaitytė (altas), Mindaugas Bačkus (violončelė), Sonata Zubovienė (fortepijonas), Rokas Zubovas (fortepijonas).

Ansamblio pavadinimas kilo iš muzikos ir ekologijos festivalio „Nepaklusniųjų žemė“, rengiamo kasmet Neringoje, pavadinimo. Šiame festivalyje septyni ansamblio nariai kasmet susirenka rengti naujas koncertines programas. Pavadinimas taip pat atspindi ansamblio programas (jose neretai įtraukiami improvizacijos, džiazo, teatro elementai, pantomima, video, kuriamos naujos koncertavimo formos, nauji sceniniai žanrai) bei ansamblio narių tikėjimą, kad nepaklusnumas kasdienybės ir scenos rutinai gali būti labai svarbus impulsas kūrybingumui.

1921 m. nebylioje Charlie Chaplino „dramedijoje“ „Mažylis“ Jackie‘is Cooganas vaidina įvaikintą Chaplino sūnų ir bendražygį. Filmas sulaukė milžiniškos sėkmės ir buvo antras pagal surinktas pajamas 1921-siais. „Mažylis“ – tai pirmoji pilnametražė komedija, kurioje komiškumas derinamas su drama, kaip parašyta viename iš pradžios titrų, „filmas, sukeliantis šypseną ir galbūt išspaudžiantis ašarą...“ Tai pirmasis užbaigtas Chaplino vaidybinis filmas, kuris suformavo jo vėlesnių filmų tematiką.

Iki 1920 metų Čaplinas spėjo nusifilmuoti 60 trumpametražių filmų. Filmuodamas „Mažylį“, Čaplinas taip įsijautė ir uždelsė filmavimo grafiką, kad kontraktas su studija „First International“ pakibo ant plauko, tačiau studijos vadovai, pamatę nufilmuotą medžiagą ir berniuko Džekio Kugano vaidybą, leido tęsti filmavimą ir užbaigti filmą.

Apie Čaplino režisūrinį reiklumą byloja faktas, kad užbaigtame filme liko tik 2 procentai nufilmuotos medžiagos – tam laikmečiui visiškai nebūdingas santykis.

Šis filmas-koncertas yra projekto „Holivudui – 100! Nebyliajam kinui – gyvas garsas!“ dalis.

1910 metais legendinis Amerikos kino klasikas D. W. Grifitas su filmavimo grupe atvyko į Los Andželą filmuoti naujo filmo. Juos sužavėjo vaizdingas netoliese esantis, beveik niekam nežinomas Holivudo kaimelis. Netrukus jis tapo pasaulio kino centru.

Kadangi nuo istorinio įvykio prabėgo lygiai 100 metų, projekto „Holivudui – 100! Nebyliajam kinui – gyvas garsas!“ programą sudaro ankstyvojo Holivudo filmai, padarę didžiulę įtaką kino meno vystymuisi ir pelnytai užėmę garbingiausias vietas pasaulinio kinematografo panteone.

Renginiai vyksta atvirame ore nuo liepos 28 iki rugsėjo 2 d. buvusio Pranciškonų vienuolyno kieme (PIANO.LT), Trakų g. 9/1 (įėjimas iš Kėdainių g.).

Filmus gyvai įgarsina žymūs klasikinės, džiazo, eksperimentinės muzikos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius