-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Choras„Brevis“ koncertuos milijoninei auditorijai

Vieno geriausių Lietuvoje kamerinio choro „Brevis“ ir tarptautinio instrumentininkų konsorto atliekamą Renesanso muzikos programą galės išgirsti Europos ir kitų užsienio šalių melomanai: spalio 1 dieną (ketvirtadienį) šv. Ignoto bažnyčioje Vilniuje vyksiantį koncertą transliuos „Euroradijas“, kurio auditorija – apie 4 mln. žmonių.
Choras „Brevis“
Choras „Brevis“ / Algio Rakausko nuotr.

Koncerto, pavadinto „Karalaičio Vladislovo kelionė į Romą“, idėja – pateikti tikrus ir numanomus muzikinius įspūdžius, kuriuos būsimasis Lenkijos ir Lietuvos karalius Vladislovas Vaza (valdė 1632–1648) patyrė keliaudamas po Europos didikų dvarus.

Pasak šio koncerto idėjos autoriaus ir meno vadovo Dariaus Stabinsko, vykdamas iš Varšuvos į Romą (1624–1625) tuomet trečiąjį gyvenimo dešimtmetį bebaigiantis karalaitis Vladislovas, be kita ko, aktyviai domėjosi muzikos naujovėmis: klausėsi koncertų, stebėjo operos pastatymus, bendravo su garsiausiais to meto Europos muzikantais ir kompozitoriais.

Nors šv. Ignoto bažnyčioje pateikiamos muzikinės programos „geografija“ tik iš dalies atitinka Vladislovo kelionės maršrutą, koncerto metu skambės svarbiuose to meto muzikos centruose gyvenusių kompozitorių kūrybos pavyzdžiai. Aštuoni solistai, choras ir konsortas „Brevis“ pristatys iš viso devynių kompozitorių kūrinius, tarp jų – ištraukas iš karalaičio Vladislovo garbei sukurtos ir Florencijoje 1625 m. pradžioje jam parodytos Francescos Caccini operos „Rudžiero išlaisvinimas iš Alčinos salos“, o taip pat – bene iškiliausio to meto italų kompozitoriaus Claudio Monteverdi‘o „Pirmąjį Magnificat“.

Choras „Brevis“ (meno vadovas – Gintautas Venislovas) ir tarptautinis konsortas (meno vadovas – Darius Stabinskas) bendrus muzikinius pasirodymus organizuoja jau kelerius metus, koncertams rengdami Renesanso ir baroko muzikos programas. Neretai klausytojams siūloma muzika Lietuvoje skamba pirmą kartą.

Spalio 1-ąją koncerte gros ir dainuos atlikėjai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Šveicarijos ir Italijos. Koncerto dirigentas – Gintautas Venislovas.

Choro „Brevis“ ir konsorto koncertas „Karalaičio Vladislovo kelionė į Romą“ – spalio 1 dieną (ketvirtadienį) Vilniaus Šv. Ignoto bažnyčioje (Šv. Ignoto g. 6), pradžia – 19 valandą. Įėjimas laisvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius