-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Choreografė Loreta Juodkaitė gautą Vyriausybės apdovanojimą švęs Lietuvos, Prancūzijos ir Latvijos scenose

Choreografė Loreta Juodkaitė – viena iš šiųmečių Vyriausybės kultūros ir meno premijų laureačių. Kovo 7 d. po iškilmingos premijų įteikimo ceremonijos Vyriausybės rūmuose ji skubės švęsti. Tačiau šventė bus ne, kaip įprasta, artimųjų ir draugų būryje, bet kartu su savo gerbėjais – Menų spaustuvėje kovo 7 d. 19 val. numatytas Loretos Juodkaitės mono spektaklis „Sibilė“.
Loreta Juodkaitė
Loreta Juodkaitė / *menų spaustuvės nuotr.

Pati choreografė ir šokėja prisipažįsta, kad kiekvienas apdovanojimas yra malonus, tačiau geriausias įvertinimas – publikos dėmesys ir emocijos spektaklio metu. L. Juodkaitės gastrolių maršrutas pastaraisiais metais driekiasi per žinomiausias šiuolaikinio šokio scenas tiek Europoje, tiek už jos ribų. Vienu gyvenimo periodu intensyviai repetavo ir kūrė naujus darbus Turkijoje, kitu – buvo dažna įvairių Prancūzijos ir kitų šalių scenų viešnia.

Tačiau, kaip sako pati šokėja – malonu grįžti namo. Namais ji vadina ne tik gimtąjį Vilnių, bet ir sostinės Menų spaustuvę, kurioje prasidėjo profesionalus L. Juodkaitės kelias.

Režisieriaus Valentino Masalskio ir L. Juodkaitės bendras darbas „Sibilė“ Menų spaustuvėje buvo sukurtas dar 2008 metais. Pasak mitologijos, sibilės buvo išrenkamos žynių ir vykdydavo  savo šventą misiją iki gyvos galvos. Dažnai į šį kelią merginas pastūmėdavo tėvai, nes šeimai tai būdavo didžiulė garbė. Tačiau ne visos norinčios galėdavo tapti tarpininkėmis dievų žiniai atnešti – sibilės turėdavo atitikti septynis šventais laikomus požymius.

Jau ne vienerius metus rodomas spektaklis „Sibilė“ kaskart įgauna vis naujų spalvų ir šiuo metu jis yra vienas mėgiamiausių pačios kūrėjos darbų. Daugybę kartų rodytas spektaklis atspindi ir asmeninius šokėjos išgyvenimus, patirtį, bei atskleidžia iki tikslumo nugludintus judesius.

 „Spektaklis intymus ir jaudinantis, reikalauja didelio susikaupimo, tačiau jį labai malonu šokti ir jausti, kaip publika reaguoja į mano perteikiamą emociją,“  – sako L. Juodkaitė. 

Šokio spektaklis „Sibilė“ ir šokėja Lora Juodkaitė – kovo 7 d. 19 val. Menų spaustuvės Juodojoje salėje.

O po Vyriausybės kultūros ir meno premijos įteikimo ceremonijos ir spektaklio šokėja išskris į Prancūziją – kovo 12-13 Nanto nacionalinėje scenoje „Le Lieu Unique“ (verčiant iš prancūzų kalbos – „ypatinga vieta“, tai buvusi gamykla miesto centre, kur dabar virte verda įvairių kūrybos sričių – dailės, teatro, šokio, cirko, muzikos, literatūros, filosofijos, architektūros ir kulinarijos – gyvenimas) ji šoks garsaus prancūzų choreografo Rachido Ouramdane‘o spektaklyje „Sfumato“. Tuo jos intensyvi šventimo scenose savaitė nesibaigs – grįždama iš Prancūzijos L.Juodkaitė sustos Latvijos sostinėje Rygoje, kur kovo 16 d. Baltijos šalių šokio susitikimo „Baltic Bubble Riga 2013“ baigiamajame vakare bus pristatytas Menų spaustuvės ir L. Juodkaitės spektaklis „Sibilė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius