-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Chorinės muzikos purslai sklis Neringoje

Poilsį Kuršių Nerijoje besirenkantys žmonės žino, jog čia galės pailsėti ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai, jog galės pasimėgauti ne tik ypatingo gamtos kampelio teikiama ramybe, bet ir pasisemti kultūrinių įspūdžių. Čia kiekvieną vasarą lyg gaivios vėsos banga užlieja aukščiausio lygio muzikos, šokio, vizualiojo ir kitų meno sričių renginiai.
Choras „Jauna muzika“
Choras „Jauna muzika“ / D.Matvejevo nuotr.

Prie turiningo laisvalaikio praleidimo rugpjūčio 15–17 dienomis prisidės ir Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“, kuris suspės sudalyvauti net dviejuose festivaliuose.

Rugpjūčio 15 d., 20 val. Nidos Švč.Mergelės Marijos krikščionių pagalbos bažnyčioje choras, vadovaujamas dirigento Vaclovo Augustino, dalyvaus Tarptautinio kamerinės muzikos festivalio „Kuršių Nerija“ uždarymo koncerte. 1999 m. rugpjūtį prof. Algirdo Vizgirdos iniciatyva Neringoje pirmąkart surengtas ir šiemet jau dvyliktą kartą vyksiantis vasaros festivalis „Kuršių nerija“ tapo tradiciniu šio regiono kultūriniu akcentu. Festivalis puikiai įgyvendina užsibrėžtą misiją – į Neringą atvykstantiems poilsiautojams ir turistams pateikia iškiliausius baroko, klasicizmo bei Baltijos regiono šalių šiuolaikinių kompozitorių kūrinius.

Koncerto programoje „Wolfgangas Amadeus Mozartas“ klausytojai galės išgirsti žymiojo klasiko Simfoniją G-dur Nr. 15, Koncertą obojui ir orkestrui C-dur ir „Našlaičių prieglaudos mišias“, atliekamus festivalio orkestro „Musica Humana“, choro „Jauna muzika“, solistų Aistės Širvinskaitės (sopranas), Jurgos Prakelytės (mecosopranas), Mindaugo Zimkaus (tenoras), Igno Misiūros (bosas-baritonas) ir Roberto Beinario (obojus).

Rugpjūčio 16 d. Nidos, o 17 d. Juodkrantės Liuteronų evangelikų bažnyčiose nuo 20 val. choras pakvies į koncertą „Rugpjūčio skliauto šviesa“. Publika išgirs religinius ir pasaulietinius C. V. Stanfordo, M. Lauridseno, E. Whitacre, P. Lukaszewskio kūrinius, tradicinius juodaodžių spiričiuelius bei lietuvių liaudies dainų aranžuotes. Ši programa parengta specialiai VII-ajam Tarptautiniam festivaliui „Vox Academia“, kuris skiria ypatingą dėmesį profesionaliosios vokalinės ir chorinės muzikos populiarinimui Lietuvoje.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius