-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Cirkopolio“ herojė yra vaidinusi daugiau filmų nei Justinas Timberlake'as

„Cirque de Soleil“ kūrėjai pristato Cirque Éloize šou „Cirkopolis“, kuris jau lapkričio mėnesį sukvies tūkstančius žiūrovų į didžiųjų miestų arenas. Šou, užkariavęs viso pasaulio širdis, jau laukiamas Lietuvoje.
„Cirkopolis“: pasirodymo akimirkos
„Cirkopolis“: pasirodymo akimirkos / "Cirkopolis" nuotr.
Temos: 1 Cirkas

 Ar žinojote, kad viena simpatiškiausių „Cirkopolio“ herojų  – moteris, raudona suknele („Woman in red“) – yra vaidinusi daugiau filmų nei Justinas Timberlake'as. Dalijamės dar 9 nežinomais faktais apie Cirque Éloize šou „Cirkopolis“:

1. „Cirkopolis“ nominuotas dviejose Amerikos cirkų apdovanojimų „Drama Desk Awards“ kategorijose – unikalus cirko pasirodymas ir išskirtinis projekcijų dizainas. „Drama Desk“ įsteigta 1949 metais, o apdovanojimai pradėti skirti 1955 metais.

2. Daugelyje cirkų yra vienas žonglierius, o „Cirkopolyje“ visi aktoriai žongliruoja – boulingo kėgliai skraido į visas puses.

3. „Cirkopolyje“ skamba tik originali muzika (Stéfan Boucher). Scenografija – unikali ir spalvinga (Nicolas Descôteaux).

4. „Cirkopolis“ yra devintas Cirque Éloize šou. Šiame pasirodyme dalyvauja atlikėjai ne tik iš Kanados, bet ir iš JAV, Prancūzijos bei Anglijos.

5. Šou „Cirkopolis“ Cirque Éloize temą ir idėją skolinasi iš Frico Lango (Fritz Lang) 1927 metais pastatyto filmo „Metropolis“ (nebylusis kinas). Filmo veiksmas vyksta 2026 metais mieste, vadinamame Metropoliu. Visuomenėje ryškus skirtumas tarp „proto“ ir „rankų“: vieni gyvena dangoraižiuose, iškilusiuose virš žemės, kiti – požemiuose. Pirmieji mėgaujasi gyvenimo malonumais, antrieji sunkiai dirba prie mašinų. Analogiškas „Cirkopolis“ nukelia žiūrovą į mechanizmų, naikinančių individualumą, pasaulį. Tačiau maištaujantys ir kūrybingi herojai nepasiduoda rutiną ir pilkumą sėjantiems mechanizmams.

6. Idėją apie žudantį biurokratiškumą „Cirkopolis“ skolinasi ir iš režisieriaus Terio Giljamo (Terry Gilliam) filmo „Brazil“, pastatyto 1985 metais. Filme pasakojama, kaip pagrindinis herojus Semas Loris (Sam Lowry) mėgina surasti sapnuose pasirodančią moterį. Semas gyvena biurokratinėje visuomenėje ir yra tik mažas didelio mechanizmo sraigtelis. Filme vaizduojama totalitarinė visuomenė lyginama su Dž. Orvelo (George Orwell) romanu „1984-ieji“. Taigi „Cirkopolio“ kultūrinis meninis kontekstas gana platus – netingėkite paieškoti įvairių prasmių, jų tikrai yra.

7.„Cirkopolio“ pagrindinis veikėjas yra biuro darbuotojas, bandantis įsivaizduoti naują, geresnį pasaulį. Šis žmogus bando atrasti save ir ima abejoti gamyklos (miesto, pasaulio, kuriame gyvena) realumu.

8. „Cirkopolis“ – pasirodymas visai šeimai: suaugusiesiems svarbu ne tik šokis, muzika, apšvietimas, bet ir turinys (pasakojimo prasmė), o vaikai gali pamatyti vieną geriausių bendradarbiavimo pavyzdžių, jei atkreips dėmesį, kaip akrobatai vienas kitą stebi ir padeda vienas kitam, nes triukai yra komandinis darbas.

9. „Cirkopolyje“ susijungia cirko, šokio ir teatro menas. Tai daugiasluoksnis kūrinys ne tik turinio, bet ir pateikimo prasme.  Tik trys magiški šou Lietuvoje  Įspūdingi šou numatyti  Kaune „Žalgirio“ arenoje lapkričio 16 d.,  Vilniuje „Siemens“ arenoje lapkričio 20 d.,  Klaipėdoje „Švyturio“ arenoje lapkričio 22 d.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius