Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dailininkė Ieva Babilaitė-Ibelhauptienė: jei nuobodžiauti – tai kūrybingai

Kūryba – tai gebėjimas stebėtis kiekviena diena ir nenuobodžiauti. Vaizdai nuolat keičiasi patys, belieka juos užfiksuoti, sako dailininkė, knygų iliustracijų autorė bei „Spalvingiausios klasės“ konkurso komisijos narė Ieva Babilaitė-Ibelhauptienė.
Ieva Babilaitė
Ieva Babilaitė

Aš idėjų semiuosi žiūrėdama pro langą. Reikia tik mokėti pastebėti smulkmenas ir jas išnaudoti kūryboje, – sakė I.Babilaitė-Ibelhauptienė.

„Aš idėjų semiuosi žiūrėdama pro langą. Reikia tik mokėti pastebėti smulkmenas ir jas išnaudoti kūryboje“, – sako menininkė, nesenai grįžusi iš Rygos, kur dalyvavo paveikslėlių knygos parodos „Picture Book Quadrennial Picture Story 2014“ atidaryme.

Pasak I.Babilaitės-Ibelhauptienės, mokiniai, dalyvaujantys „Spalvingiausios klasės“ konkurse, neturi pamiršti, kad svarbiausia – mėgautis kūrybos procesu. „Visiems dalyviams patariu – subrandinkite idėją, iki smulkmenų ją aptarkite. Atkreipkite dėmesį į šrifto ir spalvų derinius, kompozicijos dinamiką, istorijos pradžią ir pabaigą, o detales, kurios trukdo pagrindinei idėjai atsiskleisti – pašalinkite“, – patarimais dalinasi konkurso komisijos narė.

„Spalvingiausios klasės“ konkurse mokiniai varžosi trijose skirtingose amžiaus kategorijose: I-IV klasių, V-VIII klasių ir IX-XII klasių. ZOOMBOOK komanda ir speciali profesionalų komisija atrinks geriausias ir kūrybiškiausias fotoknygas bei jų autorius apdovanos prizais: fotoknygomis, profesionalia klasės fotosesija arba klasės fototapetais, kuriuos bus galima patiems susikurti.

Konkurso komisiją šiais metais sudaro dailininkė ir knygų iliustracijų autorė I.Babilaitė-Ibelhauptienė, grafikas, Lietuvos Nacionalinė kultūros ir meno premijos laureatas Rimvydas Kepežinskas ir profesionalus fotografas Tomas Tumalovičius.

Dalyvavimas „Spalvingiausios klasės“ konkurse nemokamas – tereikia pasitelkus vaizduotę sukurti bendrą klasės fotoknygą, kuri atskleistų bendraklasių gyvenimą, ir fotoknygą pateikti vertinimui. Tai galima padaryti internetinėje ZOOMBOOK svetainėje adresu www.zoombook.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius