-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainų šventės dalyviai gyvens 80-yje Vilniaus mokyklų ir suvalgys 40 tonų maisto

Šių metų Dainų šventėje, kuri Vilniuje vyks liepos 2–6 dienomis, laukiama net 37 tūkst. dalyvių. Daugumą jų organizatoriams teko kur nors apgyvendinti, kadangi tai atvykėliai iš kitų miestų, rajonų ir šalių. Įprastai Dainų šventės dalyviai gyvena sostinės mokyklose, ten pasirūpinama ir jų maitinimu.
Dainų šventės repeticija Kalnų parke
Dainų šventės dalyviai jau repetuoja / Jūratės Morkūnaitės nuotr.

Kaip 15min.lt sakė Vilniaus savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorius Gintaras Alfonsas Petronis, iš viso Dainų šventės dalyviai gyvens 80-yje mokyklų. Kadangi šventės vyksta nuolat, tai rajonai jau turi nuolatines mokyklas, kuriose jų atstovai gyvena. Tad problemų dėl to nekyla.

Gelbėja įstatymas

Tą patį tvirtina ir Dainų šventės direktorius Saulius Liausa. Esą sudėtingas tik pats procesas, nes mokyklos išties skiriasi – vienos geresnės, kitos blogesnės. Tačiau jas pirmiausia įvertina ne patys šventės dalyviai, o rajonų, iš kurių jie atvyksta, atstovai. 

„Tuos, kuriems netiko iš anksto apžiūrėjus, perkėlėme į kitas patalpas. Viskas susidėliojo. Kiekviena savivaldybė atsakinga už savo delegaciją ir kiekviena savo atsakomybę supranta“, – sakė S.Liausa.

Dainų šventės direktorius tikino, kad išspręsti ir maitinimo bei kiti klausimai. Jis pripažino, kad bendra organizacija nėra lengva, biurokratinių klausimų daug, bet esą gelbėja priimtas Dainų šventės įstatymas. „Viena įstaiga čia nieko nepadarytų, reikia visiems bendrai dirbti“, – teigė S.Liausa.

Negazuotas vanduo ir sveikas maistas

Šventės dalyvius maitinsiančios bendrovės skelbia, kad iš viso bus pagaminta apie 40 tonų maisto, patiekta 60 tonų gėrimų. Tiek repeticijų, tiek pačios šventės nuo liepos 1 iki 6 dienos metu apie 40 tūkst. atlikėjų ir svečių gaus nemokamus pusryčius, pietus ir vakarienę. 

Kaip teigia vienos iš dalyvių maitinimu besirūpinančių bendrovių „Pontem“ atstovai, maitintojų komandą sudaro net daugiau nei 500 virėjų, jų padėjėjų, maisto dalintojų ir kito aptarnaujančio personalo.

„Pusryčiams dažniausiai bus patiekta skirtingų rūšių košės – grikių, ryžių, penkių grūdų – jos yra puikus angliavandenių ir skaidulų šaltinis, suteiksiantis daug energijos. Pietums dalyviai galės pasimėgauti įvairiomis daržovių sriubomis bei mėsos patiekalais su daržovių garnyrais. Vakarienei taip pat pasiūlysime sveikų mėsos ir daržovių patiekalų“, – pasakojo įmonės „Pontem“ direktorė Audronė Tendzegolskienė.

Visos dienos maitinimo racione vyrauja karšti patiekalai. Taip pat nepamiršta apie gėrimus – negazuotą mineralinį vandenį, karštą arbatą. 

Dainų šventės maitinimui pradėta ruoštis dar birželio pradžioje – iš anksto suderintas meniu, užsakyta ir pasirūpinta patiekalams gaminti reikiamais maisto produktais. Ruošiama daugiau nei 105 tūkst. maisto porcijų. Dalyviai galės valgyti specialiai tam įrengtose palapinėse.

Dainų šventė Vilniuje vyks liepos 2-6 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius