-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Debiutinį albumą išleidę „Trintukas prieš tikrovę“ menininkai Šiauliuose ruošia originalų pristatymą

Eksperimentinė muzika, poezija ir šiek tiek netikėtumo prieskonių – jei visa tai mėgstate, penktadienį planuokite praleisti Šiaulių kamerinėje salėje „Polifonija“. Alternatyvus menininkų kolektyvas „Trintukas prieš tikrovę“ čia pažada staigmenų kupiną vakarą – prieš beveik dvejus metus susikūrusi grupė pristato savo debiutinį originalių kūrinių albumą.
„Trintukas prieš tikrovę“
„Trintukas prieš tikrovę“ / Vilmanto Danbrausko nuotr.

Profesionalių menininkų komanda susibūrė dėl to, kad, kaip patys linksmai sako, žinojo bent keletą burtų. O ir visos asmenybės joje – tiesiog užburiančios, buria kas kuo išmano: Gintaras Dzidolikas buria klavišinių skleidžiamu garsu, Tadas Žukauskas – kurdamas plačios amplitudės spalvų atmosferą, Gintas Gascevičius – šamaniškais būgnų garsais o Monika Šaltytė – užkalbėjimais. „Kad burtai veikia, netikėta buvo net mums patiems“, – sako „Trintukas prieš tikrovę“.

Savais burtais jie nustebinti klausytoją žada penktadienį, kai pirmą kartą pristatys savo dar visai neseniai dienos šviesą išvydusį pirmąjį albumą.

Jame – 16 kūrinių, 16 modernių muzikinių variacijų, kuriose tarpusavyje susipina garsas, vaizdas ir taip kolektyvo mėgstama poezija. Dizainą albumui kūrė menininkė Edita Sūdžiūtė.

Asmeninio albumo nuotr./„Trintukas prieš tikrovę“
Asmeninio albumo nuotr./„Trintukas prieš tikrovę“

Pirmu blynu grupė sako esanti labai patenkinta. Esą visi kūriniai gimė savaime, per metus laiko buvo subrandinti ir vėliau – per rekordiškai trumpą laiką, įrašų studijoje sugulė į kompaktinę plokštelę.

G.Gascevičius juokiasi – neva jei kartais su kai kuriais projektais būna taip, kad praėjus kuriam laikui kūrėjai tampa patys sau reiklūs ir svarsto, ką savu laiku galėjo padaryti geriau, „Trintuko prieš tikrovę“ albumas jiems kiek beklausytų, patinka vis labiau ir labiau.

„Viskas sėkmingai pavyko. Gal dėl pačios komandos – visi mes labai skirtingi, bet jaučiame labai stiprią tarpusavio chemiją. Tai, ką darome – tikra, tai patinka mums patiems“, – kalbėjo G.Gascevičius.

Tarp ryškesnių naujo albumo kūrinių – jau gerbėjų spėtas pamilti, emigracijos temą savitai analizuojantis „Radviliškio bliuzas“, o taip pat – netikėtas free džiazo kūrinys pavadinimu „Buhalteris Santa Lucia skaičiuoja ir atsiskaito“.

Tiek šie, tiek kiti kūriniai skambės ir albumo pristatymo renginyje, kurį patys „Trintuko prieš tikrovę“ nariai vadina dvigubu – tai ne tik koncertu, bet ir edukacija. Valandos trukmės pasirodyme menininkai žada žaisti žodžiais, išjungti vidinį kritiką ir įjungti vidinį dalyvį, mokys valdyti sceninį jaudulį ir mėgins interpretuoti mėgstamą poeziją.

„Trumpiau tariant, mokysime burtažodžių“, – šmaikščiai intriguoja grupės nariai.

Asmeninio albumo nuotr./„Trintukas prieš tikrovę“
Asmeninio albumo nuotr./„Trintukas prieš tikrovę“

Visus atvykti jie ragina dar likus porai valandų iki renginio pradžios – tuomet renginį vesianti M.Šaltytė susirinkusiems žada ypatingą programą – dalindamasi savo patirtimi ji mokys skaityti eiles. O renginio pabaigoje visi drauge su muzikuojančiais galės pademonstruoti savo meną.

„Mums patinka netradicinis formatas. O tuo pačiu – interaktyvumas, siekiame įtraukti klausytojus, žiūrovus“, – sakė G.Gascevičius.

Pasak jo, „Trintukas prieš tikrovę“ koncerte nesiekia išsiskirti įspūdinga trijų aukštų scena, pribloškiančiu garsu ar dar nematytais šviesų efektais. Tai bus jautrus, subtilus pasirodymas, kuriame menininkams svarbiausia – tikrumas, emocija čia ir dabar.

Artimiausias grupės albumo pristatymą bus galima išvysti Šiauliuose, vėliau kolektyvas planuoja aplankyti ir Vilniaus bei Kauno publiką.

VIDEO: Trintukas prieš Tikrovę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius