-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiuosiuose Lietuvos miestuose – koncertai „Neįprastos istorijos“

Jaunieji muzikai braunasi į didžiųjų miestų sales! Balandžio 23 d. (ketvirtadienį) 18.30 val. Klaipėdos muzikiniame teatre, balandžio 28 d. (antradienį) 19 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje ir balandžio 30 d. (ketvirtadienį) 18 val. Kauno filharmonijoje siaus jaunoji menininkų karta.
Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai
Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Muzika

„Neįprastos istorijos“ – tai neįprastas ansamblis, unikali programa ir individualios asmenybės. Visi atlikėjai – Toma Bandzaitytė (smuikas), Dainius Rudvalis (kontrabosas), Remigijus Šereckis (trimitas), Valentas Marozas (trombonas), Vytautas Giedraitis (klarnetas), Artūras Mikšys (fagotas), Gediminas Mačiulskis (perkusija), Mindaugas Ancevičius (aktorius), dalyvaujantys šiame projekte – dar tebestudijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Tačiau visi jie aktyviai tobulinasi įvairiuose meistriškumo kursuose, jau yra laimėję tarptautinių konkursų prizines vietas.

Jauniems, perspektyviems ir gabiems muzikantams neužtenka kasdieninės muziko rutinos. Siekdami naujų iššūkių, atlikėjai kelia sau tikslą – pateikiant neįprasto ansamblio muzikavimą, per savo suvokimo prizmę, atskleisti klausytojui šiuolaikinės muzikos grožį.

Specialiai susibūrę tam, kad įveikų virtuozinį Igorio Stravinskio kūrinį „Kareivio istoriją“, į projektą įtraukė ir jaunąją kompozitorę Rūtą Vitkauskaitę. Jos muzika jau yra skambėjusi įvairiuose Lietuvos ir užsienio šalių festivaliuose. Drauge su kompozitore Rita Mačiliūnaite ji įkūrė bendrą šiuolaikinės akademinės muzikos projektą „R&R Electronics“ ir nuolat organizuoja jaunųjų muzikų projektus. Visų trijų miestų salėse skambės jos kūrinio „Tiesiogiai“ premjera, įkvėpto Igorio Stravinskio muzikinio žaismo.

Ansambliui diriguos Ričardas Šumila, visuomenei neseniai pasirodęs NOA (Naujosios operos akcija) festivalyje ir aktyviai skinantis kelią į didžiąją sceną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius