-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Dizaino savaitė 2016“ kviečia teikti paraiškas

Didžiausias dizaino festivalis Lietuvoje „Dizaino savaitė“ startuoja ir skelbia 2016 metų naujienas. Visų pirma – įsibėgėjusi dalyvių registracija, praneša festivalį organizuojanti asociacija „Dizaino forumas“.
„Dizaino savaitė“ Kaune
Ankstesnių metų „Dizaino savaitė“ Kaune / „Dizaino savaitė 2014“ organizatorių nuotr.
Temos: 1 Dizaino savaitė

Visus šiais metais norinčius prisijungti prie „Dizaino savaitės“ organizatoriai maloniai kviečia pildyti elektronines dalyvių paraiškas iki kovo 25 dienos.

Svarbu, kad festivalyje dalyvauti gali visų sričių atstovai, tiek profesionalai, tiek ir mėgėjai: dizaineriai (produkto, grafinio, mados, tekstilės, baldų, interjero dizaino), mokymo įstaigos, fotografai, įmonės ir pavieniai dizainui ir jo svarbai neabejingi asmenys.

Šiais metais festivalis vyks jau vienuoliktą kartą. Tradiciškai pirmąją gegužės savaitę net šeši Lietuvos miestai – Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Telšiai, taip pat Anykščiai, kurie prisijungs pirmą kartą, pasiners į dizainerišką fiestą, kurios metu svečiai kviečiami dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, apsilankyti ekspozicijose, semtis žinių bei jomis dalintis tarptautinėse konferencijose, o kūrėjai – pristatyti savo naujausius darbus.

Tarp svarbiausių šių metų festivalio naujovių – nauja įvaizdinė „Dizaino savaitės“ spalva, kurią išrinkti padėjo festivalio draugai, lankytojai, gerbėjai, sekėjai „Facebook“ socialiniame tinkle – daugiausia dėmesio sulaukė ir rinkimus laimėjo gaivi ir pavasariška greipfrutų oranžinė. Taip pat, šiais metais festivalis pasipildė ir visas veiklas vienijančia tema „Jungtys“, kuria siekiama pabrėžti tiek šiuo metu itin augančią tarpsektorinio bendradarbiavimo, inovacijų svarbą, tiek dizaino įtaką šalies ekonominei, politinei situacijai, bei, žinoma, paskatinti festivalyje dalyvaujančius kūrėjus ieškoti netikėtų ir originalių dizaino objektų išpildymo bei pateikimo formų.

„Dizaino savaitė 2014“ organizatorių nuotr./„Dizaino savaitė“ Kaune
„Dizaino savaitė 2014“ organizatorių nuotr./„Dizaino savaitė“ Kaune

Pristatant pagrindines festivalio dalis, gegužės 2 dieną festivalį pradės iškilminga Lietuvos dizaino prizo „Geras dizainas“ apdovanojimų ceremonija, skirta pažymėti geriausiam dizainui šalyje – Lietuvos įmonių produkcijai ir Lietuvos dizainerių darbams. Šiais metais ceremonija vyks Vilniaus Rotušėje, kur čia pat galėsite aplankyti ir konkurso laimėtojų darbų ekspoziciją. Taip pat, gegužės 3-8 dienomis Vilniuje veiks ir vengrų šiuolaikinio dizaino paroda, gegužės 3–4 dienomis numatyta „Design for Europe“ tarptautinė konferencija, o gegužės 4 d. – specialus portalo „Interjeras.lt“ organizuojamas seminaras interjero dizaineriams.

Kaune festivalio metu ir toliau bus plėtojama šiukšlių dizaino (trash design) tema, vyks mados mugė „Kodas | 477“, o dauguma renginių persikels į „Pieno centro“ rūmus. Klaipėdoje prie organizacinės komandos pirmą kartą prisijungs Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras, o Šiauliai minės miesto jubiliejaus sukaktį. Telšiai – šių metų Lietuvos kultūros sostinė – pakvies į vengrų juvelyrikos parodą, kuri veiks renovuotoje Telšių galerijoje. Anykščiuose festivalio renginiai telksis aplink Anykščių menų inkubatorių.

Taip pat, viso festivalio metu miestų gyventojus ir svečius į alternatyvų miesto turą pakvies projektas „Dizainovacija“, supažindinantis su dizainerių kūryba miestų centre įsikūrusių kavinių bei parduotuvių vitrinose. O kad festivalio svečiai neliktų išalkę, specialus DIZAINO SAVAITĖS meniu kvies pasivaišinti dizaineriškais patiekalais įvairiose miestų kavinėse ir restoranuose.

Galutinė programa bus paskelbta balandžio mėnesį. Daugiau informacijos – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius