Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Drum and Bass“ senbuvis Paradox albumą „Isolationist“ pristatys ir Lietuvoje

Albumo „Isolationist“ pristatymo turą gimtajame Londone pradėjęs Paradox nepralenks ir laikinais namais tapusios Lietuvos. Pusę pasaulio turnė išmaišęs „drum and bass“ senbuvis gyvą koncertą surengs rugsėjo 18-ąją dieną buvusioje „Tauro“ alaus darykloje vyksiančiame grandioziniame renginyje „Modulgate“.
Paradox
Paradox / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Muzika

Albume – trejų metų istorija

Begalę projektų iniciavęs, nesuskaičiuojamą kiekį plokštelių išleidęs, pirmąjį įrašą kasetėje dar 1989 metais pristatęs britas liko ištikimas savo skambesiui iki šiol. Tą nesunkiai galima įžvelgti ir trejus metus brandintame naujausiame jo darbe „Isolationist“. Kiek lengviau nei įprastai skambantis du savo projektus Alaska ir Paradox į vieną sujungusio atlikėjo albumas reikiamais momentais išlaiko įtampą ir netgi po grubios mušamųjų žongliruotės subtiliai grįžta į jaukią, kiek lėtesnę atmosferą.

Dešimties dalių kelionė

Iš dešimties kūrinių susidedantis albumas prasideda nostalgija dvelkiančiu „Zion“. Įžangą pristabdžius į 90-tųjų gatves nukeliančiu „Vigilante“, „Heart Of Space“ kūrinyje jau galime išgirsti projektui Aliaska artimą kiek gilesnį „ambient“ skambesį. Laikiną ramybę veja iki skausmo „paradoksiškas“ Jerico. Griežtą boso liniją ir kartas nuo karto pasigirstantį klyksmą netrukus keičia ramiausias ir turbūt „sausiausias“ albumo kūrinys „Abysm“. Meistriškai laviruodamas tarp skirtingų atmosferų, tempą švelniai didina vėlgi Alaskai artimas „Mauja“. Sunkiosios artilerijos atsargas pabaigia energingas, įžūliai laužytų ritmų „Odium“. Albumą užbaigia į sniegynus grąžinantys melancholiški „Kilaun Drift“ ir „Etherous“.

Kolegos nuo paauglystės

Aktyviai albumą pasaulyje pristatinėjantis britas lietuviškajam pristatymui pagalbon pasikvietė savo seną kolegą, legendinės grupės „Source Direct“ narį Philą Source. Po ilgos pertraukos su griausmu į sceną grįžęs britas renginiui paruoš senuosius laikus menančios muzikos setą. „Eksperimentuoti garsais su Dev (Paradox vardas) pradėjome panašiu laiku, apie 90-uosius metus. Tuomet man buvo 16-a. O taip, tai buvo nežabotos ekspresijos ir impulsyvumo laikai, tai buvo auksiniai „drum and bass“ laikai, tad drąsiai galima būtų teigti, jog būtent mes su Dev ir dar keletu kolegų, tokių kaip Goldie, Photek, Doc Scott ir LTJ Bukem, rašėme šios muzikos istoriją“, – sako iš „drum and bass“ sostine vadinamo miesto St. Albans kilęs Philas Source.

Skambiausiu rudens „reivu“ ketinančiame tapti renginyje „Modulgate“, kuris rugsėjo 18d. vyks buvusioje „Tauro“ alaus darykloje, taip pat pasirodys užtikrintai į „dubstep“ sceną žengęs jaunas britas Silkie, „industrial techno“ žvaigždė Makaton, ruošiantis gyvą koncertą, bei paskutinį „beats“ mados klyksmą iš Londono atgabensiantis, taip pat gyvai grosiantis Lukid.

Išankstiniais bilietais prekiaujama „Tiketa“ kasose. Pirmieji bilietai nuo 30 Lt, artėjant renginiui kaina kils, o prie durų įėjimas su skrajute kainuos 60 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius