-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Duetų“ premjeroje – nuo vestuvinės suknelės iki laidotuvių (nuotraukos)

Ne, šįkart ne žvaigždžių, o paprastų žmonių penkis duetus ir jų gyvenimo akimirkas trečiadienio vakarą Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmuose (buv. VRM rūmuose), Vilniuje, pristatė aktoriai Dainius Kazlauskas ir Viktorija Kuodytė. Jau legendiniu tapusio spektaklio „Urvinis žmogus“ kūrėjai žiūrovus pakvietė į trečiąjį savo darbą – romantinę komediją „Duetai“.
Akimirka iš spektaklio „Duetai“
Akimirka iš spektaklio „Duetai“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kiekvienas spektaklio svečias, atėjęs į premjerą, galėjo bent trumpam pasijusti žvaigžde – beveik rampų šviesoje žiūrovus pasitiko pasipuošę patarnautojai ir gyva fortepijono muzika. Tęsdami susiformavusias tradicijas, spektaklio organizatoriai kvietė susirinkusius ant specialių „Duetukų“ atvirukų brūkštelėti laišką ir išsiųsti juos draugams nemokamu spektaklio paštu.

Per dviejų dalių nuotaikingą spektaklį žiūrovai galėjo išvysti penkias skirtingas situacijas, kuriose susitiko nebūtinai pora, bet būtinai duetas. Aktoriai D. Kazlauskas ir V. Kuodytė scenoje kiekviename etiude galėjo atsiskleisti skirtingais charakteriais: čia jie tapdavo užkietėjusių viengungių, linkusių į senmergystę ir senbernystę, pora, čia jau spinduliuodavo seksualumu, kaukšinčiu aukštakulniais ar dvelkiančiu homoseksualumu.

Du žmonės visuomet turi savo bendrą istoriją. Ir natūralu, kad kiekvienai porai ji atrodo unikali. Tačiau, pažvelgus atidžiau, ima aiškėti, kad kiekvienas toks duetas – tai dalis mūsų pačių...Spektaklis ilgai akimirkai žiūrovus nukėlė netgi į saulėtosios Ispanijos paplūdimį, kur netrukus pakibo mėnulis ir sužibo žvaigždės, o jauna apsvaigusi pora aiškinosi savo skyrybų priežastis.

Po pertraukos scenoje aktoriai gražiai paseno ir išgyveno paskutines poros santykių akimirkas, pasibaigusias mylimo vyro laidotuvėmis. O spektaklis triumfavo su išsipūtusia nuotakos suknele ir naivia jaunąja bei... tegul lieka tai paslaptis.

Salėje laikas nuo laiko pasigirsdavo juokas, tačiau tikriausiai didžiąją spektaklio dalį žiūrovai stebėjo su stabilia šypsena. Kiekviena situacija atskleidė skirtingus, tačiau iki kraujo pažįstamus žmogiškųjų santykių niuansus. Žiūrovai neslėpė emocijų, kurias provokavo ne tik aktorių aistringa vaidyba, bet ir originali, o kartais – itin juokinga – scenografija.

„Du žmonės visuomet turi savo bendrą istoriją. Ir natūralu, kad kiekvienai porai ji atrodo unikali. Tačiau, pažvelgus atidžiau, ima aiškėti, kad kiekvienas toks duetas – tai dalis mūsų pačių. Nes visų mūsų gyvenimo istorijos savo esme yra gana panašios“, – spektaklio programėlėje pasisakė aktoriai.

Po premjeros su antrosiomis pusėmis svečiams pasirodė „Duetų“ režisierius ir aktorius D. Kazlauskas bei jo kolegė scenoje, kuriai jis negaili komplimentų – V. Kuodytė.

Antrasis premjerinis spektaklis Vilniuje vyks balandžio 1 dieną, o vėliau balandžio mėnesį „Duetai“ bus pristatyti ir Klaipėdos (23 d.) bei Kauno (30 d.) publikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius