Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Džiaze atgimusi legendinė grupė „Queen“ drebina Lietuvą

Per Lietuvą vilnija nevaržomo džiazo, improvizacijų bei originalumo banga, nepaliekanti abejingų. Šią atmosferą kuria išskirtinis, pirmą kartą skambantis projektas „Queen in Jazz“, kurį Lietuvos publikai dovanoja „Anton Rumyantsev Jazz Quartet“ .
„Anton Rumyantsev Jazz  Quartet“
„Anton Rumyantsev Jazz Quartet“ / Gabrieliaus Jauniškio nuotr.

„Anton Rumyantsev Jazz Quartet“ – profesionalių džiazo muzikantų ansamblis. Grupės lyderis – saksofonininkas Anton Rumyantsev. Ne mažiau ryškūs kiti virtuozai: Roman Dmitriev – pianinas, Sergej Vasiliev – kontrabosas bei Alexander Zinger – būgnai. Nors grupė Lietuvos publikai ne naujiena, jos vardas siejamas su kokybe, profesionalumu, vis tik ji vis dar yra egzotika, apgaubta paslapties šydu. Kaip susibūrė kvartetas? Ar nebijota priimti iššūkį atlikti legendinės grupės „Queen“ kūrybą?

Profesionalūs muzikantai prisimena, kad prieš ketverius metus jie kiekvienas dar gyveno savo pasauliuose ir grojo kaip solo atlikėjai, kitų grupių sąstatuose. Kartą įvairiems atlikėjams buvo pateiktas pasiūlymas susiburti į ansamblį ir atlikti kurios nors žinomos grupės kūrybą ir tokiu būdu dalyvauti konkurse. Saksofonininkas Anton Rumyantsev ilgai negaišęs subūrė kvartetą, su kuriuo parengė nedidelę programą „Nirvana in Jazz“ bei ryžosi pasirodyti konkurse Permėje. Ne vieną konkurse dalyvavusį muzikantų sąstatą lydėjo nesėkmė, o Anton Rumyantsev kvartetas pelnė tiek komisijos, tiek žiūrovų simpatijas ir tapo nugalėtojais.

Tai buvo žalia šviesa, skatinusi neapsiriboti vienu pasirodymu. Iš pradžių kolektyvas norėjo grupių ir kūrybos įvairovės: planuose buvo numatyti grupių „Nirvana“, „Queen“, „Led Zeppelin“ perliukai vienoje programoje. Tačiau vėliau atlikėjai suvokė, kad reikia vientisumo, koncertinės programos išbaigtumo, todėl nutarta paruošti pilną komplektą „Nirvanos“ kūrinių. Pirmasis pasirodymas pelnė sėkmę ir beveik visi vėlesni koncertai Rusijoje buvo anšlaginiai. Po trejų metų gastrolių gimtojoje šalyje, nutarta išeiti į platesnius vandenis. Pirmąja išvykų į užsienį stotele tapo Lietuva, kurioje „Nirvana in Jazz“ projektas sulaukė milžiniško susidomėjimo ir pilnos salės klausytojų.

Neilgai trukus grupė pradėjo rengti programą „Queen in Jazz“, su kuria taip pat panūdo atvykti į Lietuvą. „Renginio organizatorius net negirdėjęs programos mus pasikvietė į Lietuvą“, – prisimena Anton Rumyantsev. Veikiausiai, tikėjo projekto sėkme. Balandžio 6 d. įvyko „Queen in Jazz“ debiutas. Pirmasis pasirodymas ne tik Vilniuje, bet apskritai šio projekto istorijoje.

„Jaučiamės laba įvertinti Lietuvos publikos, kadangi po pasirodymų jie ploja atsistoję, prašo pakartojimų“, – sako Anton Rumyantsev. Klausimas, ar nebuvo rizikinga rinktis atlikti visiems puikiai žinomos ir aukštai vertinamos grupės kūrybą, juk klausytojai šiuos rokerius neretai laiko dievaičiais, todėl yra itin reiklūs ir nukrypimas nuo normų gali būti priimtas kritiškai, muzikantų pasitikėjimo savimi nesumažino. Atlikėjai yra tikri aukšta savo atlikimo kokybe ir akcentuoja, kad jų programos „Queen in Jazz“ sėkmę sudaro du esminiai dalykai: pasirinktos grupės vardas bei tai, kad savo profesionalumu jie pasirinkimo nesugadina. Negana to, anot jų, tai analogų neturintis projektas, jis visiškai šviežias, įdomus, naujas, todėl turėtų patraukti net didžiausių skeptikų dėmesį.

Rokerių „Queen“ kūriniai kvarteto pastangų dėka skamba kitaip nei įprasta, pasitelkus įdomias interpretacijas, ir, svarbiausia, ne prasčiau nei originalios versijos. Salsos, sambos, bossa novos, svingo sąskambiai, ritmų spalvų šėlsmas, nuostabi ekspresija ir aistringas atlikimas sužavėjo klausytojus. Nespėjusieji apsilankyti koncertuose Vilniuje, dar turi galimybę įšokti į per Lietuvą riedantį džiazo traukinį.

Balandžio 8 d. Kaunas, gyvos muzikos klubas „ORIXO“.

Balandžio 9 d. Palanga, Kultūros centras „RAMYBĖ“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius