-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekoteatras pristatė pirmąjį spektaklį „Obuoliai“

Šį pirmadienį prekybos centro „Gedimino9“ įvyko ekoteatro pirmojo spektaklio „Obuoliai“ premjera. Spektaklio žiūrovai turėjo galimybę priimti svarbiausią šio spektaklio žinią, kuri, pasak ekoteatro vadovės Raimondos Agnės Medeišienės, yra draugystė.
Ekoteatro spektaklio „Obuoliai“ akimirkos
Ekoteatro spektaklio „Obuoliai“ akimirkos. / Agnės Vareikaitės nuotr.

„Šis spektaklis apie tai, kas artima patiems aktoriams. Vis dažniau pasigendame tikrosios komunikacijos, bendravimo, o pati draugystė praranda vertę“, – teigė ji. Yra itin svarbu atsižvelgti į patį žmogų ir jo vidinius išgyvenimus, emocinę ekologiją. Į šį renginį susirinko per 60 žmonių.

Agnės Vareikaitės nuotr./Ekoteatro spektaklio „Obuoliai“ akimirkos
Agnės Vareikaitės nuotr./Ekoteatro spektaklio „Obuoliai“ akimirkos

Ekoteatras pusę metų repetavo „Eko Bangos“ erdvėje ir po ilgų, kūrybingų repeticijų sukūrė spektaklį „Obuoliai“. Ekoteatro pagrindinis tikslas skleisti aplinkosaugines, giliosios ekologijos idėjas. Dėl šios priežasties ekoteatras susidraugavo su Eko Banga, kurios pagrindinis tikslas ir yra skleisti giliosios ekologijos idėjas ir gyventi tuo kiekvieną dieną.

„Eko Banga“ – tai ekologinė pasaulėžiūra, socialinis ekonominis reiškinys, judėjimas, kuris lokalizuojasi PC „Gedimino9“ ketvirtame aukšte.

„Puiku, kad atsirado kūrėjai, kurie supranta ir akcentuoja emocinę bei socialinę ekologiją. O tai, mano nuomone, yra viena iš pagrindinių ašių dabartiniame visuomenės ir ekonomikos vystymosi etape“, – teigė pagrindinis banguotojas Vytautas Ratkevičius.

Teatrališkas vakaras išsiskyrė neįprasta spektaklio pateikimo forma – simboliškas spektaklio atidarymas valgant obuolius, jų mėtymas spektaklio metu, apgalvotas vizualiųjų ir garsinių priemonių panaudojimas, laisva, kasdieniška, artima aktoriams kalba.

Spektaklis kėlė daugybę emocijų – jų skalė kito nuo nuostabos iki juoko, neliko nei vieno abejingo. Norintieji pažinti aktorius ar šiaip pasidalinti įspūdžiais, po spektaklio galėjo pasivaišinti obuolių pyragu ir šilta arbata.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius