Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos diena – galimybė nupiešti miesto ateities viziją

Ketvirtadienį Nacionalinė Europos dienos šventė šiais metais organizuojama Panevėžyje. Šio miesto pateikti pasiūlymai Europos Komisijos atstovybei Lietuvoje, kaip įgyvendinti Europos dienos projektą, labiausiai atitiko šventės viziją – Panevėžio miesto iniciatyva ir ambicija kurti naujovėms atviro miesto įvaizdį bei kūrybiškai spręsti aktualias miestiečiams problemas.
Europos sąjungos vėliava
Europos sąjungos vėliava / „Scanpix“ nuotr.

Šeštadienį Panevėžyje organizuojamame renginyje „Kuriantis Europos miestas“ veiks kūrybinės ir ekomeno dirbtuvės, mugės, vyks koncertai ir menininkų bei amatininkų improvizacijos. Be to, Laisvės aikštės skverelyje šventės dalyviai nuo 13 val. galės spalvinti drobes su trimis panevėžiečių pasiūlytomis ateities miesto vizijomis, kurias galima būtų įgyvendinti, pasinaudojus Europos Sąjungos fondų parama, teigiama Finansų ministerijos pranešime.

Minint Europos dieną, penktadienį Rokiškio gyventojai ir svečiai kviečiami piešti savo miesto viziją prie Rokiškio krašto muziejaus, vėliau pasiklausyti koncerto.

Ruošiantis šventei, balandžio mėnesį panevėžiečiai ir rokiškėnai dalijosi vizijomis apie savo miestų ateitį, o vėliau išrinko geriausias idėjas, kurios galėtų pakeisti ir pagražinti miestus, pasinaudojus ES struktūrine parama.

Minėtus renginius Rokiškyje ir Panevėžyje, susijusius su pagrindine Europos metų tema – kūrybiškumu ir naujovėmis, organizuoja Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje drauge su Finansų ministerija bei miestų partneriais.

Organizuojamos šventės – tai puiki proga atkreipti Panevėžio ir Rokiškio gyventojų dėmesį į Europos Sąjungos struktūrinės paramos teikiamas galimybes miesto plėtrai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius