Festivalis „nowJapan“: nuo eksperimentinės muzikos iki netikėto J.Šeduikytės vaidmens

Sveiki, mes esame festivalio „nowJapan“ komanda. Taip, čia tie patys, kur įsimylėję Japoniją ir namuose slapta vaikštantys su kimono. Šiemet jau 9-ąjį kartą atvežame Japoniją į Lietuvą ir nekantriai laukiame visų Tekančios saulės šalies gerbėjų parodų rūmuose „Litexpo“. Kyštelkim nosį į festivalio programą?
Festivalis „nowJapan“
Festivalis „nowJapan“ / Festivalio „nowJapan“ nuotr.

„nowJapan“ atidarys talentingas dizaineris Yukihiro Teshima, kuris pristatys imtynių pasaulio įkvėptą drabužių kolekciją, nužengusią tiesiai iš Tokijo gatvių. Scenoje išvysite ir kardinaliai įvaizdį pakeitusią Jurgą Šeduikytę. Kas išeina sukryžminus japonišką madą ir visiems puikią pažįstamą atlikėją, dar nežinome, bet velniškai intriguoja.

Po išskirtinio madų pristatymo, kviečiame į nemažiau intriguojančias „Toco Toco TV“ internetinio serialo peržiūras ir Okaruko šokio teatro pasirodymą.

O tada išauš metas susipažinti su tradicine Japonija. Ši šalis turi itin įdomią mitologiją ir folklorą, kuris atgys atlikėjos „Ekotumi“ pavidalu. Unikalios melodijos ir poemos vos per keletą akimirkų nukels į istorinius laikus bei leis pasijusti senovinių mitų dalimi.

Festivalio „nowJapan“ nuotr./Festivalis „nowJapan“
Festivalio „nowJapan“ nuotr./Festivalis „nowJapan“

Meniniais akordais prasidėjusi programa savo kūrybiškumu stebins ir toliau. Scenoje išvysime visų lauktą, numylėtą ir abejingų nepaliekantį cosplay konkursą. Tai išskirtinis superherojų suvažiavimas, pribloškiantis spalvomis, netikėtomis idėjomis ir iš kojų verčiančiais pasirodymais. Subalansuota visiems, kartas nuo karto svajojantiems apie pasaulio gelbėjimą.

Dalyvius vertins tarptautinė cosplay teisėjų komanda su Robertu Kalinkinu priešakyje. Jis ne tik talentingas madų dizaineris, bet ir kompetentingas arbitras, jau antrus metus iš eilės pasiruošęs išrinkti geriausius kostiumus. Gal jau laikas pačiam užlipti ant scenos, Robertai?

Kai nurims cosplay konkurso dalyvių šurmulys, visi laukiami diskusijoje apie otaku renginių ateitį Baltijos šalyse. Jei nežinote, kas yra otaku – dar geriau! Tuomet tiesiog privalote ateiti.

Festivalio „nowJapan“ nuotr./Festivalis „nowJapan“
Festivalio „nowJapan“ nuotr./Festivalis „nowJapan“

„nowJapan komanda yra prisiekę melomanai, todėl pirmąją dieną užbaigsime atlikėjos „Kumisolo“ pasirodymu. Prancūzijoje gyvenanti japonė varijuoja tarp dviejų muzikinių tradicijų ir kuria unikalų skambesį. Trūksta idėjų, ką įsimesti į „Spotify“ grojaraštį – „Kumisolo“ mūsų siūlomas sprendimas.

Po šeštadienio ateis sekmadienis. Nesvarbu, ar lauke lis, ar pūs vėjas, „nowJapan“ festivalis pasiruošęs sušildyti sužvarbusias rankas, pasiūlyti arbatos ir dar daugiau Japonijos. Prisipažįstame iš karto, kad vėl jus viliosime muzika. Jos sąskaita auginame programos raumenis ir naujus Rytų gerbėjus.

Vidurdienį į sceną užlips Takeshi Nishimoto ir Neilas Cantwellas. Septynstyge gitara meistriškai atliekamos kompozicijos atvers duris į klasikinės muzikos ir džiazo pasaulį.

Antrąją festivalio dieną išsiaiškinsime cosplay konkurso nugalėtojus. Aistros čia visada tiesiog kunkuliuoja, o pralaimėjimo kaina didžiulė. Juk daugiausiai balsų surinkęs dalyvis laimės galimybę atstovauti Lietuvai Europos cosplay konkurse Londone. Ir tai dar ne viskas! Didžiausių žiūrovų simpatijų ir geriausių teisėjų vertinimų sulaukęs dalyvis bus apdovanotas kelione į Japoniją.

Festivalio „nowJapan“ nuotr./Festivalis „nowJapan“
Festivalio „nowJapan“ nuotr./Festivalis „nowJapan“

Vakarop programą ir festivalį vainikuos Mayuko ir Tetsuya Shimogawa koncertas. Mayuko yra švelnesnė, japoniška atlikėjos Bjork versija, savo pasirodymuose kurianti šiltą ir jaukią atmosferą.

Programoje tiek visko daug, kad sunku išvardinti. Ten ir Japonijos garsui skirtas projektas „Japan Sound Portrait“, kuris leis pamatyti bei išgirsti šią šalį per virtualios realybės simuliatorių, ir pranešimai apie manga ar cosplay kostiumo gamybą, ir net aikido pasirodymai. Viskas, ko reikia smagiam savaitgaliui su šeima, draugais ar jūsų butą užgrobusiais jakudzomis.

Išsiplėtėm kažkaip. Sunku vienu sakiniu papasakoti apie Japoniją – „nowJapan“ festivalyje ji kiekvieną kartą vis kitokia.

Džiaugiamės galėdami jus pakviesti į šį nepamirštamą nuotykį.

Netikėtos Japonijos kultūros festivalis „nowJapan“ vyks rugsėjo 9–10 dienomis parodų rūmuose „Litexpo“.

Daugiau informacijos ir bilietų prekyba – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius