-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 28

Folkloro festivalį pagerbė ir šalies prezidentė (nuotraukos)

Ketvirtadienį Vilniuje prasidėjo 38-asis tarptautinis fokloro festivalis „Skamba skamba kankliai“. Šia proga penktadienio vakarą Rotušės aikštėje vyko iškilmingas renginys „Balnokim, broliai, žirgus“.
Ketvirtadienį Vilniuje prasidėjo 38-asis tarptautinis fokloro festivalis „Skamba skamba kankliai“.
Ketvirtadienį Vilniuje prasidėjo 38-asis tarptautinis fokloro festivalis „Skamba skamba kankliai“. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Šis koncertas buvo skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 20-mečiui ir Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms. Vienas svarbiausių festivalio renginių sutraukė gausų būrį publikos, tarp jų – ir šalies prezidentę Dalią Grybauskaitę.

„Turime gražias tradicijas, turime kuo pasigirti. 38-ą kartą sugebame susirinkti pasidalinti tuo, ką turime. Ką tik ėjau pro žmones. Sutikau močiutę, kuriai – 90 metų, kuri pati audžia labai gražius darbelius ir dar šiandieną juos sugeba parduoti. Turime tokį folklorinį paveldą, turime meną, turime šokį, turime dainą. Kol Lietuvoje sugebėsime perduoti ir išlaikyti paveldą, kokį radome iš savo protevių, tol Lietuvoje kursime kiekvieną dieną epą, kurį galėsime perduoti savo vaikams. Kol bus Lietuvoje folkloras, tol bus Lietuvoje kūryba ir mūsų epas, to Lietuva išgyvens“, – savo kalbą vilniečiams ir miesto svečiams skyrė D.Grybauskaitė.

Koncertą pradėjo liaudies folkloro dainininkės Veronikos Povilionienės dainos, skambėjo ir ragų muzika, lietuvių liaudies sutartinės. 

Penktadienį į Rotušės aikštę kvietė ne tik dainos, bet ir mugė. Mugėje buvo galima įsigyti molio, medžio, metalo dirbinių: nuo švilpynių, ąsočių ar puodelių, iki papuošalų ar namų apyvokos daiktų. Savo dirbiniais mugėje prekiavo ir juostų audėjai, vietoje šaukštus skaptavo medžio drožėjai, kūju kalė kalvis, akmentašys. Praalkusieji buvo masinami gardumynų kvapais: riestainių, mėsos gaminių...

Penktadienį Rotušėje atsidariusi mugė veiks iki sekmadienio pavakarės.

Šį savaitgalį sostinėje šurmuliuosiančio festivalio programą galite rasti čia.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius