-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Gailių klano premija bus įteika Lenkų diskusijų klubui

Šių metų kovo 7 d., antradienį, 18 val. Lietuvos nacionaliniame muziejuje (Arsenalo g. 1, Vilnius) bus įteikta septintoji Gailių klano premija. Šiais metais premija skiriama Lenkų diskusijų klubui „už laisvą ir garbingą diskusiją“. Giriamąjį žodį tars dr. Eligijus Raila, ceremonijai vadovaus Ridas Jasiulionis, dalyvaus choras „Aidija“ (vad. Romualdas Gražinis) su specialia programa.
B.Borusewiczius Lenkų diskusijų klube
B.Borusewiczius Lenkų diskusijų klube / M.Kozicz/zw.lt nuotr.
Temos: 2 Premija Lenkija

Lenkų diskusijų klubas (LDK) – tai 2014 m. įkurta diskusijos tarp Lietuvos lenkų bei dialogo tarp lenkų ir lietuvių platforma. Vieta, kurioje visi Lietuvos lenkai tarpusavyje bei su Lietuvos politikais, žurnalistais, mokslininkais, diplomatais ir ekspertais gali keistis savo nuomonėmis ir pažiūromis visais aktualiais klausimais su sąlyga, jog tai nėra politine ar kitokia agitacija, propaganda, nevartojama neapykantos kalba bei diskutuojama su pagarba kitiems asmenims, jų nuomonėms bei pažiūroms.

Iki šiol LDK surengė apie 50 diskusijų, kuriose dalyvavo virš 100 prelegentų bei apie tūkstantį dalyvių. Tarp prelegentų buvo žinomiausi Lietuvos ir Lenkijos politikai, visuomeniniai ir kultūros veikėjai: istorikas Alfredas Bumblauskas, rašytojas Ziemowit Szczerek, Vilnius meras Remigijus Šimašius, LSDP vicepirmininkas Algirdas Sysas, LLRA-KŠS pirmininkas Waldemar Tomaszewski, eks-premjeras, TS-LKD viceprimininkas Andrius Kubilius, eks-energetikos ministras Jarosław Niewierowicz, publicistas Rimvydas Valatka, dirigentas Edward Trusewicz, Nepriklausomybės Akto signatarai Czeslaw Okińczyc ir Zbigniew Balcewicz, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius bei Lenkijos Senato vicepirmininkas Bogdan Borusewicz. Šiuo metu Klubas vienija apie 30 narių.

Be diskusijų Klubas garsėja savo organizuojamais neformaliais, lietuvių ir lenkų Lenkijos bei Lietuvos Nepriklausomybės Švenčių minėjimais, lietuvių ir lenkų bendru dalyvavimu Nepriklausomybės eisėnoje kovo 11 d. Taip pat Klubas yra surengęs literatūrinį konkursą Vilnijos jaunimui ir daugybę kitų renginių.

Gailių klaną sudaro Antanas Gailius ir Danutė Gailienė, jų vaikai su sutuoktiniais, vaikais, įvaikiais ir globotiniais ir visi tolimesni tiesioginiai jų palikuonys su šeimomis. Teikiant Premiją, balso teisę turi visi Klano nariai, kurie yra įgiję aukštąjį išsilavinimą.

Pradedant 2011 m., Gailių klano premija kasmet skiriama už viešojo gyvenimo refleksijas, išreikštas žodžiais arba darbais ir siekiančias bendrojo gėrio. Premija atspindi subjektyvią ir sutartinę Klano nuomonę ir vertybes. Į premiją gali pretenduoti visi veiklūs geros valios žmonės, nepriklausomai nuo jų amžiaus, lyties, tautybės, išsilavinimo, religinių įsitikinimų, socialinės padėties ir asmeninių ar dalykinių ryšių su Klanu ar atskirais jo nariais.

Premija teikiama per viešą ceremoniją Kovo 11-sios išvakarėse. Premiją sudaro diplomas ir sidabro medalis, kurio averse įrašyta "Gailių klano premija" ir eilės numeris, o reverse – apdovanotojo vardas, pavardė ir teikimo metai. Premija nėra ir niekada nebus piniginis apdovanojimas. Visas su Premijos teikimu susijusias išlaidas padengia Klanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius