Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Galapagų / Roko naktys“ festivalyje – šeimoms skirtos pramogų erdvės

Rugpjūčio 5-6 d. vyksiantis festivalis „Galapagai / Roko naktys 2011“ šiemet išplės savo koncepciją ir bandys įrodyti, jog muzikos renginys gali būti patrauklus ne tik užkietėjusiems melomanams, bet ir šeimoms su vaikais. Zaraso sala bus paversta draugiškai šurmuliuojančia pramogų oaze, kurioje lauks visai šeimai skirti nuotykiai ir atradimai – nuo cirkininkų ant kojūkų pasirodymų iki išgyvenimo laukinėje gamtoje pamokėlių.
Žongliravimo pamokos
Žongliravimo pamokos / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Zarasai Muzika

„Nuostabiame gamtos kampelyje siekiame suderinti ir šėliones pagal roko grandų atliekamus hitus, ir mėgavimąsi edukacinėmis bei meninėmis pramogomis kartu su pačiais mažiausiais festivalio dalyviais. Specialiai su vaikais atvyksiančioms šeimoms įrengsime maždaug 10 pramogų erdvių, kurių iš viso renginyje bus apie 30. Tad veiklos ir užsiėmimų festivalyje turėtų netrūkti niekam“, – įsitikinęs festivalio „Galapagai / Roko naktys 2011“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Zaraso saloje „Galapagų / Roko naktų“ lankytojai ras aibę turiningų užsiėmimų ir reginių. Vieni tokių – cirko trupės „Le artist“ iš Klaipėdos pasirodymai, išsiskiriantys žongliravimo, balansavimo, ekvilibristikos, vienaračiavimo triukais, į kuriuos įtraukiama ir publika. Akį trauks ir milžiniški kojūkininkai, grosiantys įvairiais instrumentais, atliksiantys triukus ir kitokiais būdais linksminsiantys festivalio svečius.

Smalsuolius pakvies pirmą kartą festivalyje viešėsianti skautų palapinė, kurioje kiekvienas norintis susipažins su išgyvenimo laukinėje gamtoje paslaptimis. Patyrę skautai pamokys, kaip blogomis sąlygomis susikurti laužą, pasigaminti reikalingų įrankių, kaip elgtis užpuolus laukiniams žvėrims, supažindins su lietuviško miško flora ir fauna bei atsakys į rūpimus klausimus.

Net ir didžiausius skeptikus turėtų sudominti žongliravimo pamokos su „Ugnies valdovais“. Šis sparčiai populiarėjantis užsiėmimas traukia ne tik vaikus. Žongliravimo meistrai atskleis savo amato paslaptis, išmokys elementariausių žongliravimo įgūdžių.

Norintys persikūnyti į scenos žvaigždės galės užsukti į grimo kambarį, kuriame darbuosis profesionalūs teatro grimuotojai. Jie padės ne tik sukurti išorinį įvaizdį, bet ir išmokti firminių muzikos žvaigždžių judesių bei manierų.

Tie, kurie neabejingi gyvūnams, festivalyje ras daug bendraminčių. Dalis jų bursis prie organizacijos „Pifas“ gyvūnų vagonėlio – čia bus rodomi edukaciniai filmukai, veiks biblioteka, vyks viktorinos apie naminius gyvūnus, paskaitos ir diskusijos. O norintys ne tik kalbų, bet ir darbų, čia pat galės išsirinkti ir priglausti benamį šunelį ar katytę.

Žvelgiantys dar globaliau savo mintimis galės pasidalinti tvaraus judėjimo „Zeitgeist“ palapinėje – čia rinksis žmonės, neabejingi šiuolaikinės visuomenėms problemoms ir jų sprendimo būdams.

„Galapaguose / Roko naktyse“ veiks „Būk geras“ palapinė, kurioje bus griaunami įsisenėję mitai ir stereotipai apie kraujo bei kaulų čiulpų donorystę. Čia bus galima įsitikinti, jog prisidėti gelbėjant žmogaus gyvybę yra paprasčiau nei daugelis gali pamanyti, taip pat pačiam atlikti gerą darbą – tapti donoru.

Šios visai šeimai skirtos meninės ir edukacinės programos užims maždaug trečdalį iš visų festivalyje planuojamų įrengti pramoginių zonų. Šeimai subalansuotomis pramogomis bei muzikiniu festivalio žvaigždynu bus galima mėgautis įsigijus ne tik įprastus bilietus, bet ir už ypatingą kainą platinamus šeimos bilietus, skirtus sutuoktiniams ar partneriams su 1-2 vaikais iki 16 metų. Bilietai platinami „Tiketoje“.

Rugpjūčio 5-6 d. Zaraso saloje vyksiančiame tarptautiniame festivalyje „Galapagai / Roko naktys 2011“ iš viso pasirodys per 30 grupių. Didžiausia šiemetinio renginio pažiba – žymiausia grupė festivalio istorijoje,  Vokietijos rokerių ketveriukė „Guano Apes“.

Festivalyje pasirodys ir melodingojo metalo žvaigždės „Pain“ (Švedija), buvęs „Iron Maiden“ vokalistas Blaze Bayley (Didžioji Britanija), „Lacson“ (D. Britanija, Šveicarija), „Bedwetters“ (Estija), „Trendkill Method“, „Triana Park“, „Cacophonics“ (visos – Latvija), „Thundertale“, „Freaks on Floor“, „Soul stealer”, BIX,  „Happyendless”, „Metal on Metal“, „No DJs“, „Rebelheart“, „AC/DC Tribute.lt“, IR, „Sportas“, „Arbata“ (visos – Lietuva), „Mirramaze“ (Norvegija), kiti atlikėjai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius