Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galerijoje „101“ – Antoni Miró parodos atidarymas

Lapkričio 29 d., ketvirtadienį, 17 val. Vytauto Didžiojo universiteto menų galerija „101“ (Laisvės al. 53) kviečia į išskirtinio talento, Ispanijos menininko Antoni Miró parodos „Gades by Antoni Miró“ atidarymą.
Ispanijos menininkas Antoni Miró
Ispanijos menininkas Antoni Miró / Organizatorių nuotr.

Ši paroda – tai bendras Ispanijos, Ukrainos ir Lietuvos projektas, susiejęs trijų garsių Ispanijos menininkų darbus. Galerijoje bus galima susipažinti su katalonų tapytojo Antoni Miró paveikslų serija „Žmonių vėjas“, kuri atiduoda duoklę ispanų baleto šokėjui Antonio Gadesui bei poeto Miguelio Hernandezo kūrybai: tai 24 paveikslai, pavadinti M. Hernandezo eilėraščio „Žmonių vėjas“ eilėmis ir dedikuoti A. Gadesui. Atidarymo renginyje bus rodomi kino filmo kadrai, kuriuose šoka A. Gadesas. Parodoje taip pat bus galima išvysti A. Miró paveikslus iš serijų „Ietys“, „Piešti paveikslą“.

Renginio kuratorius – literatas, poetas, nevyriausybinės organizacijos Ukrainoje „Democracy through Culture“ vadovas Oleksandras Butsenko. Jam talkina filosofas, europarlamentaras prof. Leonidas Donskis, kurio knygos „Power and Imagination: Studies in Politics and Literature“ ukrainietišką versiją iliustravo A. Miró – ji taip pat bus pristatyta atidarymo metu.

„A. Miró yra unikalus kūrėjas, kuris kalba europietiška šiuolaikinio jautrumo kalba. Tai didis katalonų menininkas, gebantis iš naujo atrasti psichinius, estetinius ir kultūrinius Europos tiltus. Šis projektas leidžia mums atrasti ir pripažinti A. Miró meną, A. Gadeso gyvenimą ir dvasią bei šiuolaikines Europos moralinio ir estetinio jautrumo formas: tai tarsi meno ir draugystės susitikimas“, – teigė L. Donskis.

Filosofo mintims pritarė ir Oleksandras Butsenko, kurio teigimu, ši paroda pateikia aukšto lygio menų sintezę, atskleidžiančią ryšius tarp meno kūrinių ir iškilių mąstytojų darbų. „Pasitelkdamas įvairias kalbas ir pašalindamas tradicines ribas tarp rūšių ir formų, šiuolaikinis menas įgyja papildomos – moralinės vaizduotės – galios. A. Miró paveikslai iš dalies atspindi Manuelio Castellso, Franciso Fukuyamos ir Noamo Chomskio išvadas“, – projektą pristatė O. Butsenko.

Projekto partneriai: Vytauto Didžiojo universitetas, Alikantės universitetas, Antonio Gadeso fondas.

Paroda bus eksponuojama VDU galerijoje „101“ iki gruodžio 14 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius