Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galerijoje – apie rusų avangardo fotografiją

Jau keletą savaičių Kauno Kauno fotografijos galerijoje veikianti garsiausių rusų fotografijos klasikų paroda „Optimizmo epocha. Sovietinė 1920–1939 m. fotografija“ sulaukė daug dėmesio.
Aleksandro Rodcenkos nuotrauka
Aleksandro Rodcenkos nuotrauka

Nespėjusieji jos aplankyti kviečiami į galeriją užsukti rytoj, ketvirtadienį, kai menotyrininkė Ramutė Rachlevičiūtė pristatys pasaulyje gerai žinomus rusų fotografus. Paskaitoje „Konstruktyvistinė rusų avangardo dalis“ ketinama prisiminti žymiausius šios krypties fotomeno atstovus bei jų darbus.

Konstruktyvizmas rusų mene gimė 1920 metais. Šios meno krypties šalininkai kurdami stengėsi aplinką pavaizduoti ne realistiškai, bet konstrukcijos principu. Daugelis jų domėjosi ir stengėsi perprasti naujų technikų galimybes, jų logiškumą, konstrukcijų tikslus ir naudą. Juos domino medžiagų – metalo, stiklo, medienos estetinės galimybės. Naujų formų paprastumas jų kūriniuose tapo atsvara iki šiol dominavusiai prabangai.
Konstruktyvistai stipriai paveikė šiuolaikinio meno projektavimo atsiradimą. Jų darbų pagrindu buvo kuriami patogūs naudojimui nauji indų ir baldų tipai. Iki tol svarbiausia buvo jų išvaizda, o ne funkcionalumas. Ši meno srovė paveikė ir plakatų grafiką, knygų leidybą, taip pat architektūrą, fotografiją ir kitas meno sritis.

Apie tai, kaip kūrė žymiausi ano meto rusų fotografai-konstruktyvistai, jų darbus, įtaką vėlesnių fotomenininkų kūrybai, pasakosianti R.Rachlevičiūtės paskaita prasidės 17 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius