Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galerijoje „Arka“ – Vilniaus tapytojų darbų apžvalginė paroda

Sausio 25 d., trečiadienį, 17 val. galerijoje „Arka“ atidaroma apžvalginė Vilniaus tapytojų paroda „Menininkas ir miestas“.
Apžvalginė Vilniaus tapytojų paroda „Menininkas ir miestas“
Apžvalginė Vilniaus tapytojų paroda „Menininkas ir miestas“ / Parodos plakato fragmentas
Temos: 1 Paroda

Vilniaus tapytojų paroda „Menininkas ir miestas“ tęsia daugiametę apžvalginių tapybos parodų tradiciją ir pristato naujausius Vilniaus tapytojų pastarųjų metų kūrinius, atradimus, sėkmes ir ieškojimus. Miesto ir menininko temai skirtoje parodoje savo darbus eksponuoja tiek gerai žinomi autoriai, tiek rečiau parodose dalyvaujantys tapytojai.

Tokia paroda – puiki proga vienoje erdvėje suburti kelių kartų menininkus: solidžius, žiūrovui gerai pažįstamus, ir tik pradedančius, savo kelio beieškančius jaunus autorius. Nuolatiniai parodų dalyviai – žinomi Lietuvos tapytojai: A. Stasiulevičius, M. Skudutis, G. Vitartaitė, A. Vozbinas, S. Armonas, R. Bartkevičius, A. Baltrūnas ir kt. Parodoje skatinami dalyvauti ir jaunesnės kartos tapytojai, išaugę jau postmodernizmo epochoje. Jie ieško naujų kūrybos impulsų tradicijų interpretacijoje, kuria šiuolaikiškus, kultūros asociacijų pripildytus kūrinius apie šiandienos žmogaus išgyvenimus.

Metinės apžvalginės Vilniaus tapytojų parodos „Arkos“ galerijoje gyvuoja jau daugelį metų. Tapytojai šios parodos laukia, visus metus jai ruošiasi. Tai proga pasmalsauti, ką sukūrė kolegos, parodyti savo atradimus, palyginti su ankstesnių metų kūryba. Šios kasmetinės parodos – lyg Vilniaus tapytojų metinė ataskaita, tam tikras Vilniaus menininkų kūrybinio pulso patikrinimas.

Paroda rengiama su profesionalia atranka, formuojama kaip rimta kolekcija, reprezentuojanti Vilniaus tapytojų veidą. Planuojama šią parodą surengti kaip kilnojamąją ekspoziciją po įvairius Lietuvos miestus, tokiu būdu suartinant Vilniaus ir periferijos miestų kultūrinį gyvenimą. Pernykštė Vilniaus tapytojų paroda „Žvilgsnis į save“ iki šiol dar sėkmingai keliauja po Lietuvą – ji buvo eksponuota Kaune, Kėdainiuose, Šiauliuose, numatoma parodą pervežti į Telšius ir Jurbarką. Panaši kelionė po „Arkos“ galerijos laukia ir naujosios parodos.

Pastaraisiais metais sostinės parodų organizavimas nukrypo „kuratorinių“ parodų link, kai kuratoriai patys pasirenka norimus autorius, atitinkančius parodos sumanymą, kryptingai formuodami savo parodos charakterį. Todėl bendros, demokratiniais pagrindais suburtos Vilniaus menininkų parodos turi savo pranašumų: jose gali dalyvauti visi pageidaujantys parodyti savo kūrybą: tiek aktyviai besireiškiantys menininkai, tiek mažiau produktyvūs, bet ne mažiau įdomūs. Parodos pavadinimas „Menininkas ir miestas“ nusako pagrindines kūrybos temas.  Juk menininko kūrybos centre visada yra žmogus ir jį supanti aplinka, nesvarbu kokiais būdais – realistiniais ar abstrakčiais – tapytojas tai išreikštų. Tokia paroda atveria kūrybos laisvę, nevaržo siaurais rėmais ir kviečia dalyvauti įvairių kartų ir stilistinio braižo tapytojus.

Parodoje „Menininkas ir miestas“ dalyvauja beveik 90 autorių, eksponuojama keli šimtai darbų, paroda atspindi šiuolaikinės lietuvių tapybos tendencijas, ieškojimų kryptis, kartų santykį. Jos tikslas – propaguoti Vilniaus tapytojų kūrybą, supažindinti su naujausiais darbais, ieškoti naujų kūrybos impulsų, dalintis menine patirtimi.

Paroda veiks iki vasario 18 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius