Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galerijoje „Meno niša“ – Romualdo Balinsko tapybos paroda „Atsiradimai“

Spalio 30 d., antradienį, 18 val. galerijoje „Meno niša“ atidaroma Romualdo Balinsko tapybos kūrinių paroda „Atsiradimai“. Autorius – viduriniosios kartos menininkas, ekspresionistinės tapybos atstovas.
Romualdo Balinsko „Atsiradimai“. 2012 drb. al.
Romualdo Balinsko „Atsiradimai“. 2012 drb. al. / Meno nišos nuotr.

Atsiradimai yra tai, kas mus ištinka ir atsakas į tai. Potyrio ar minties prasme.

„Kūriniuose galima rasti autobiografinių motyvų, ištraukų iš dienoraščio, filosofinių, istorinių pamąstymų, religinių patirčių. Stengiuosi būti atviras mane ištinkantiems kreipiniams, noriu, kad mano paveikslai atsirastų iš santykio kaip atsakas. Paveikslas taip pat kreipinys, kviečiantis į dialogą su žiūrovu“, – teigė tapytojas R.Balinskas.

Taigi drobėse užfiksuoti atsiradimai, tai, ką autorius patyrė, suprato, įžvelgė.

Tai jau 20-oji personalinė jo paroda, kurioje eksponuojami nedidelio formato, ekspresyvia tapysena, vienu įkvėpimu sukurti kūriniai.

Retai personalines parodas Vilniuje rengiantis menininkas galerijoje „Meno niša“ pristato niekur nerodytus pastaraisiais metais sukurtus kūrinius iš ciklo „Klausimai – klausymai“. (Kiti šio ciklo kūriniai bus eksponuojami šių metų gruodžio mėnesį).

„Tapytojo Romualdo Balinsko kūryba, su kuria neseniai galėjome susipažinti sostinės Šv. Jono gatvės galerijoje, pasirodė netikėtai įdomi. Nors greta, mano manymu, svarbiausiųjų lietuvių tapybos korifėjų šio menininko pavardės iki šiol neminėdavau, paroda „Nukryžiuotasis“ privertė įsidėmėti ne tik menininko kūrybą apskritai, bet ir patyrinėti joje eksponuotus darbus <...>“, – 2010 metais rašė menotyrininkė Kristina Stančienė.

Drobėse vyrauja baltos, pilkšvos, gelsvos, rausvos spalvos. Dažniausiai juose veikia tik vienas personažas: galbūt žmogus, bet belytis, beveidis, beasmenis. Visuose kūriniuose slepiasi istorija, tačiau ji nereikalauja būti atskleista. Kadangi beasmenis žmogus gali būti kiekvienas iš mūsų, o istorija gali būti mūsų istorija. Juk tikriausiai kiekvienas prisimename momentą, kai buvome ištikti; tai ir buvo atsiradimas.

Romualdo Balinsko  paroda „Atsiradimai“  galerijoje „Meno niša: veiks iki lapkričio 27 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius