Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsūs atlikėjai kviečia vaikus ir jaunuolius kovoti su patyčiomis

Lietuvos muzikos žvaigždės – Gabrielius Liaudanskas-Svaras, Saulius Urbonavičius-Samas, Stanislovas Stavickis-Stano, Marijonas Mikutavičius, Alanas Chošnau, grupės „Biplan“ ir „Saulės kliošas“, kviečia visus vaikus ir jaunimą iki 18 m. į viešąsias bibliotekas.
Alanas Chošnau
Alanas Chošnau. / „Lietuvos ryto TV“ nuotr.
Temos: 2 Patyčios Vaikai

Rugsėjo 29 d., antradienį, 15 val. atlikėjai internetu bendraus su jaunaisiais piliečiais, susirinkusiais į beveik 500 bibliotekų, ir pakvies juos dalyvauti akcijoje „Sukurk dainą žvaigždei“. Jaunajai kartai bus pasiūlyta kurti dainų tekstus akcijoje dalyvaujančioms įžymybėms kovos su bendraamžių smurtu ir patyčiomis, pagarbos, pakantumo vieni kitų atžvilgiu ir draugystės tema, o geriausiems tekstams atlikėjai vėliau sukurs muziką ir šias dainas įrašys.

Visą spalio mėnesį vaikai galės kurti tekstus atlikėjams ir skelbti juos akcijos interneto svetainėje www.dainazvaigzdei.lt. Čia jauniesiems autoriams taip pat bus sudarytos galimybės bendrauti su muzikantais, psichologais, diskutuoti kūrybos ir kovos su patyčiomis tema.

„Mes, suaugusieji, esame labiausiai atsakingi už tai, kokie vaikai užaugs. Turime padėti jiems tapti gerais žmonėmis, ir mūsų tikslas – parodyti jaunajai kartai kelius į savęs pažinimą ir į gerumą. Vienas šių kelių yra kūryba, – įsitikinęs G.Liaudanskas-Svaras. – Patyčių problema nėra nauja, ji buvo ir mūsų laikais, ir kažin, ar įmanoma visiškai ją išspręsti. Bet ją sušvelninti tikrai galima. Tai mūšis, kurį labai sunku laimėti, bet būtina pabandyti“, – teigia atlikėjas.

Akciją „Sukurk dainą žvaigždei“ organizuoja projektas „Bibliotekos pažangai“ ir jame dalyvaujančios viešosios bibliotekos. Akcija siekiama paskatinti vaikus bendrauti, kurti ir lavintis interneto pagalba, o tuo pat metu – atkreipti visuomenės dėmesį į opią vaikų fizinio ir psichologinio smurto, patyčių (taip pat ir virtualioje erdvėje) problemą.

„Nors internetas neretai tampa priemone neapykantai skleisti, šia akcija mes norime priminti, kad pasaulinis tinklas – visų pirma terpė keistis idėjomis bei skleistis kūrybai, bendrauti“, – pažymi projekto „Bibliotekos pažangai“ vadovas Kęstutis Juškevičius.

Jo teigimu, akcijos „Sukurk dainą žvaigždei“ dalyviai galės bendrauti ne tik internetu – akcijos metu bibliotekos pakvies vaikus ir jaunimą dalyvauti kartą per savaitę vyksiančiose edukacinėse „Vaikų popietėse“. K.Juškevičius primena, kad neturintieji galimybės prisijungti prie interneto namuose, visada yra laukiami viešosiose bibliotekose, kur gali internetu gali naudotis nemokamai. „Tikimės, kad ši akcija dar labiau sutvirtins vaikų ir bibliotekos ryšį“, – sako projekto „Bibliotekos pažangai“ vadovas.

Pasibaigus kūrybai skirtam laikui, kiekvienas atlikėjas atrinks, jo nuomone, geriausią dainos tekstą ir jį pavers muzikos kūriniu. Atrinktų tekstų autoriams bus sudarytos galimybės apsilankyti atlikėjų studijose ir iš arti stebėti, kaip jų sukurti žodžiai tampa dainomis. Visas atlikėjų įrašytas dainas ketinama išleisti kompaktinėje plokštelėje. Dar kelias dešimtis originaliausių, įdomiausių ir geriausiai temą atitinkančių vaikų kūrinių planuojama išleisti atskiru leidiniu.

Akcijos „Sukurk dainą žvaigždei“ draugai yra Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“, psichologinės pagalbos tarnyba vaikams ir paaugliams „Vaikų linija“ bei jos kartu su „Nordea Bank Lietuva“ įgyvendinama iniciatyva „Be patyčių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius