Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsūs visuomenės veikėjai ragino paremti sergančius vaikus (nuotraukos)

Vėžiu sergančių vaikų svajonės ir šviesiausios mintys atsidūrė atvirukuose: trečiadienį LNK televizija su „Mamų unija“ pristatė naują projekto „Nereikia šukų, reikia draugų“ etapą. Garsūs aktoriai, laidų vedėjai ir kiti visuomenėje žinomi žmonės prisidėjo prie akcijos ir padovanojo bendrą piešinį.
LNK televizija su „Mamų unija“ pristatė naują projekto „Nereikia šukų, reikia draugų“ etapą.
LNK televizija su „Mamų unija“ pristatė naują projekto „Nereikia šukų, reikia draugų“ etapą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Teptuko ėmėsi garsios Lietuvos plikos galvos: aktoriai Ramūnas Rudokas ir Seimo pirmininko Arūno Valinsko vaidmeniu išgarsėjęs Ramūnas Šimukauskas, laidų vedėjas Rimas Valeikis ir dizaineris Aleksandras Pogrebnojus. Jų bendras kūrinys taip pat pretenduoja virsti dar vienu atviruku. Visos lėšos, surinktos už šios akcijos atvirukus, bus skirtos sunkiomis onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams gydyti.

„Maždaug 30 procentų žmogaus mąstymo vyksta sąvokomis ir žodžiais, visa kita – vaizdiniais.  Net būnant Portugalijoje ar Indijoje su vietos gyventojais galima susikalbėti piešiniais. Piešimas yra universalesnė kalba – žiūrėdami į vaikų piešinius galime suprasti, apie ką vaikai kalba, ko jiems trūksta“, – teigė R.Valeikis.

Vilniaus „Akropolio“ „Maximos“ atvirukų skyriuje akcijos idėja dalijosi ir prie bendro piešinio kūrimo taip pat prisidėjo „Mamų unijos“ dalyvės, mamos Rūta Mikelkevičiūtė, Laima Kybartienė, taip pat šio fondo steigėja, fotomenininkė Eglė Mėlinauskienė.

Piešimas yra universalesnė kalba – žiūrėdami į vaikų piešinius galime suprasti, apie ką vaikai kalba, ko jiems trūksta.

„Ateityje prie šios akcijos prisidės įvairių Lietuvos mokyklų mokiniai, kurie sergantiems vaikams piešiniais siųs linkėjimus kuo greičiau pasveikti. Tuos piešinius taip pat paversime atvirukais“, – žadėjo R.Mikelkevičiūtė.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./LNK televizija su „Mamų unija“ pristatė naują projekto „Nereikia šukų, reikia draugų“ etapą.
Sergančių vaikų sukurti atvirukai

Pasak E.Mėlinauskienės, piešimas yra puiki terapija sergantiems vaikams. „Deja, šiandien atvirukus kūrę vaikai jaučiasi labai blogai. Mes kvietėme šiandien atvykti atvirukus kūrusius vaikus, tačiau jie negalėjo. Kai kurie vaikai akcijos pabaigos gali ir nesulaukti“, – apgailestavo fondo įkūrėja.

Akcijos dalyviai norėjo įkvėpti vaikams daugiau pasitikėjimo savimi ir padrąsinti, kad gydymo metu jaunieji ligoniai neišgyventų dėl savo išvaizdos.

„Mes dirbame su psichologais ir sužinojome, kad vienas didžiausių stresų sergantiems vaikams – netekti plaukų“, – kalbėjo R.Mikelkevičiūtė. Kad mažieji ligoniai taip nesijaudintų po chemoterapijos gydymo pradėjus slinkti plaukams, aktorius R.Šimukauskas visus bandė įtikinti, kad ir plikių gyvenimas ne toks jau blogas.

„Aš taip pat pradėjau plikti anksti, paauglystėje, iš pradžių tai man buvo bėda, bet vėliau susitaikiau, kad tai yra natūrali žmogaus būsena. Mano senelis, taip pat būdamas plikas, labai mėgo sakyti, kad pliki vyrai yra protingi vyrai", – kalbėjo aktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius