Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gatvės muzikos dienoje – nuo karo ir persekiojimo bėgančių muzikantų grupė

Nuo prievartos savo šalyse bėgantys žmonės Lietuvoje subūrė muzikos grupę ir šiemet dalyvavo Gatvės muzikos dienoje. Politinio prieglobsčio prašantys pabėgėliai šeštadienio vakarą grojo Vilniaus senamiestyje.
Gatvės muzikos diena Vilniuje
Gatvės muzikos diena Vilniuje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Grupę sudaro atvykėliai iš skirtingų šalių. Solistas Luisas pabėgo iš Kubos, būgnininkas Karenas atvyko iš Armėnijos. Gitaristas ir dainininkas Abdula atkeliavo iš Afganistano, kur buvo persekiojamas Talibano dėl savo pažiūrų ir religijos.

Su jais groja akordeonistas iš Lietuvos Robertas ir gitaristas Leonardas, kuris yra „Carito“ socialinis darbuotojas-sporto užsiėmimų organizatorius.

„Jie nelabai mėgėjai pasakotis, – paklaustas apie grupės narių likimus sakė Leonardas. – Tai yra žmonės bėgantys nuo karo, sunkaus gyvenimo, persekiojimo.“

15min skaitytojos Gintarės nuotr. /Gatvės muzikos dienoje – nuo karo ir persekiojimo bėgančių muzikantų grupė „Kultūrų įkalnė“.
15min skaitytojos Gintarės nuotr. /Gatvės muzikos dienoje – nuo karo ir persekiojimo bėgančių muzikantų grupė „Kultūrų įkalnė“.

Grupė susikūrė 2018-aisiais Pabradėje veikiančiame dienos centre „Kultūrų įkalnė“, kur lankosi vadinamieji prieglobsčio prašytojai – žmonės, kurie pabėgo nuo smurto savo šalyse ir dabar prašo politinio prieglobsčio Lietuvoje.

„Visi grupės nariai yra iš dienos centro. Ten susibūrė bendraminčiai, žmonės iš įvairiausių šalių, kurie dainuoja, groja įvairiausiais instrumentais. Suradom bendrą idėją padaryti kažką įdomaus“, – pasakojo Leonardas.

Dabar grojimas tapo nuolatinė jų veikla. Pabradės dienos centre grupė repetuoja 2-3 kartus per savaitę.

Paklaustas, kaip susikalba grupės nariai, Leonardas sakė: „Daugiausiai atvykėlių kalba anglų ir rusų kalbomis, bet yra tokių, kurie nelabai kalba. Bet mes kūno kalba kažkaip susišnekam.“

Gatvės muzikos diena bus pirmas grupės pasirodymas toliau nuo Pabradės ir Nemenčinės, kur grodavo iki šiol. Tik solistas Luisas kartą pasirodė televizijos šou „Lietuvos talentai“.

„Kol kas mes tik pradedam, dar tik pirmas blynas. Todėl ir užsiregistravome Gatvės muzikos dienoje“, – sakė Leonardas.

Neaišku, kiek dar tokių pasirodymų bus, nes daugeliui atvykėlių Pabradė yra laikina stotelė. Grupės nariai supranta, kad jų muzikinė veikla yra laikina.

„Per tuos metus grupės sudėtis nepasikeitė, bet gali keistis laikui bėgant. Vis tiek žmonės anksčiau ar vėliau iš čia išvyksta“, – sakė Leonardas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius