Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gegužę Vilniuje – tradicinė salsos fiesta

Pavasariui dar nė neįsibėgėjus, salsos šokio ir muzikos gerbėjai jau parengė jam aistringas palydas: gegužės 21–23 dienomis Vilniuje vyks ketvirtasis tarptautinis salsos festivalis – didžiausia kasmetinė salsos fiesta mūsų šalyje.
Salsos festivalis
Salsos festivalis / Aleksandro Kunicko nuotr.

Festivalyje laukiama kelių dešimčių svečių iš užsienio, tarp jų bus ir kelios pirmo ryškumo pasaulinės žvaigždės. Bene garsiausi šiųmečio festivalio vardai – šokėjų pora iš Hiustono (JAV) Troy Anthony ir Jorjet Alcocer. Be to, salsos šokėjų, mokytojų ir didžėjų laukiama iš daugiau kaip dešimties pasaulio šalių.

Pasak vienos iš festivalio organizatorių Ievos Dadurkaitės, jau dabar aišku, kad artėjanti salsos šventė bus pati įspūdingiausia iš visų buvusių – ir renginių skaičiumi, ir juose dalyvausiančių svečių meistriškumo lygiu. Nepaisant to, pagrindinė festivalio idėja išlieka tokia pat: jei salsos niekuomet nešokai – ateik ir pradėk, o jei save laikai „salsero“ – dalyvauti tiesiog privalai.

„Gal skamba kiek paradoksaliai, bet mes nuo pat pradžių norėjome, kad festivalis būtų orientuotas visų pirma į mėgėjus ir tik pasui – į profesionalus. Šokti norintiems, bet niekad nebandžiusiems skirtas specialus kursas, ateinantiems tik pažioplinėti – vakarėliai ir puiki muzika, o jau ragavusieji salsos skonio dar galės rinktis ir šokio pamokas pagal mėgstamą salsos stilių bei asmeninius gebėjimus“, – pasakojo I.Dadurkaitė.

Lino Vasiliausko nuotr./Salsos festivalis
Salsos festivalis

Festivalio metu vyks kelios dešimtys salsos pamokų ir vakarėliai su salsos muziką grojančiais didžėjais. Be to, šįsyk programa neapsiribos salsa: visi norintieji galės mokytis braziliškos sambos, vedini specialiai iš šios šalies kviečiamo mokytojo, o taip pat – bačiatos, zuk ir kitų iš Karibų jūros salų kildinamų šokių.

Pasak I.Dadurkaitės, šiuo metu Lietuvoje salsos gerbėjų bendruomenę sudaro daugiau kaip tūkstantis šios muzikos ir šokio entuziastų, iš kurių keli šimtai nepraleidžia nė vieno salsos renginio mūsų šalyje, o kelios dešimtys reguliariai važiuoja tobulintis ir megzti naujų pažinčių į tarptautinius salsos renginius užsienyje.

„Smagu žinoti, kad po mūsų festivalio salsos gerbėjų gretos Lietuvoje kaskart pasipildo bent šimtu kitu naujų veidų. Kita vertus, pats festivalis tampa žinomas vis plačiau, todėl mums pavyksta kasmet pasikviesti vis daugiau puikių šokio meistrų iš viso pasaulio“, – pridūrė I.Dadurkaitė.

Viena iš jų – Šiauliuose gimusi šokėja Aistė Kalabuchova. Ji dabar gyvena Brazilijoje ir šioje šalyje steigia šokių mokyklą bei formuoja koncertinę šokių trupę. Aistė, kuriai teko mokytis pas kelis žinomus salsos meistrus, Vilniaus salsos festivalyje dalyvaus jau ketvirtąjį kartą.

Visas tris festivalio dienas – nuo gegužės 21-osios iki 23-osios – renginiai vyks Lenkų kultūros centre, kuris festivalio būstine tampa trečius metus iš eilės. Baigiamasis vakarėlis vyks klube „Tarantino“.

Bilietai ir abonementai į festivalį jau parduodami: abonementas į visus renginius kainuoja 345 litus, vadinamasis „pradinuko“ abonementas – 155 litus, o bilietas į visus tris vakarėlius – 86 litus. Šios kainos galios iki balandžio 20 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius