-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gegužės 16 d. kvies jau devintoji Gatvės muzikos diena

Gegužės 16 dieną Vilniuje ir 50 Lietuvos miestų vyks Gatvės muzikos diena (GMD). Šis pavasarinis gatvės, muzikos ir žmonių įvykis – jau devintasis. Pastarosios GMD plėtėsi užsienin, šiais metais šventės komanda kviečia visus į Vilnių.
Andrius Mamontovas
Andrius Mamontovas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Kaip pavyzdį su džiaugsmu pristatome į GMD atvyksiančius 36 muzikantus iš Armėnijos, Gruzijos, Ukrainos (Krymo), Italijos ir Estijos. Europos sąjungos programos „Erasmus+“ finansuota muzikantų invazija, pavadinimu „We`re the Citizens of MUSIC“, savaitę dirbs kartu muzikinėse kūrybinėse dirbtuvėse, o per GMD pasirodys „Vasaros terasoje“ (Mokytojų namų kiemelyje), vėliau patrauks muzikuoti, improvizuoti su gatvės muzikos dienos dalyviais į Vilniaus gatves ir galiausiai vėl susitiks vakarinėje „Lofto“ programoje. Bus faina!“, – tikina Judita Strumilaitė, GMD koordinatorė.

Taigi, paklaidžiojus Vilniaus gatvėse, bus galima aptikti:

• Gruzinų blues-rock grupę „Shelby“, kuri yra grojusi per 30 koncertų Tbilisyje ir Sutave. „Shelby“ yra parašę per 20 originalių dainų ir artimoje ateityje planuoja išleisti albumą. Praėjusiais metais „Shelby“ dalyvavo GMD Tbilisyje. Šiais metais grupės narių Ioane, Tornike, Giorgi, David ir Ucha verta paieškoti Vilniaus skveruose. 

• Ukrainiečių duetą „Red Sneakers, kurių narys Esken J. Zova sako, jog Lietuvos GMD bus pirmoji grupės kelionė kartu. Esken teigia, kad dalyvavimas GMD Lietuvoje yra gera galimybė praplėsti savąjį muzikos pasaulį ir atnešti įkvėpimo Ukrainai.

• Muzikantus iš Armėnijos. Šie vyrukai žino, kaip džeminti! Keli jų yra gerai žinomi Armėnijoje, kurioje pasirodydavo su skirtingomis grupėmis. Dėl gatvės muzikos dienos Vilniuje jie susibūrė ir be savo instrumentų ir lagaminų į Lietuvą gabena „geriausią nuotaiką ir dalelę Armėnijos saulės šilumos.“

• Italą Marco, kurio, kaip etno muzikos mylėtojo, tikslas Gatvės muzikos dienoje susipažinti su folk tradicinėmis dainomis iš kitų šalių, kurių nėra „Youtube“.

Gatvės muzikos diena taip pat tradiciškai vyks Ukrainoje ir Gruzijoje. Į Ukrainą muzikuoti iš Lietuvos vyksta „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, Jurgis Didžulis ir grupė „Skamp“, rašoma pranešime spaudai.

Vilniaus GMD vainikuos būgnų šou „Drum2gether“, šią renginio dalį planuojama dedikuoti kompozitoriui, perkusininkui ir GMD draugui a. a. Tomui Dobrovolskiui. 

Šiuo metu groti Vilniuje jau užsiregistravo 112 dalyvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius