Gerai kavai ir cukraus nereikia

Šeštadienį prekybos centre „Panorama“ kvepėjo aromatinga kava. Čia prasidėjo „Kavos kultūros dienos“, kurių metu startavo Lietuvos kavos ruošimo čempionatas bei buvo pristatinėjama bei degustuojama kava.
Paruošta kava
Paruošta kava / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Kava

Kavos ekspertų teigimu, lietuviai mėgsta užplikomąją kavą. Pasirodo, būtent taip ruošiama atskleidžia daugiausia savo skoninių savybių.

Prekybos centruose paprastai galima nusipirkti kavos mišinių, o specializuotose parduotuvėse – rūšinių kavų. Vienareikšmiškai pasakyti, kuri kava geresnė – negalima. Svarbiausia, pasak kavos žinovų, išsirinkti mėgstamą kavą ir nepamiršti, kad jei kavą plikome puodelyje, reikia pirkti būtent tokiam ruošimo būdui sumaltą kavą.

„Naudokite gerą, tyrą vandenį. Šviežiai maltą kavą. Ruošdami kavą atkreipkite dėmesį į proporcijas – 10 gramų kavos reikia 200 ml vandens. Kavos kokybė ir skonis slypi kavoje, todėl tikri kavos žinovai kavos negardina nei sirupais, nei cukrumi. Egzistuoja net posakis – gerai kava geriama be cukraus“, - 15 min.lt sakė „Šviežios kavos“ direktorius Vytautas Kratulis.

Renginys tęsis ir sekmadienį, todėl visi norintys susipažinti su kavos subtilybėmis dar gali suskubti tą padaryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius