Kavos ekspertų teigimu, lietuviai mėgsta užplikomąją kavą. Pasirodo, būtent taip ruošiama atskleidžia daugiausia savo skoninių savybių.
Prekybos centruose paprastai galima nusipirkti kavos mišinių, o specializuotose parduotuvėse – rūšinių kavų. Vienareikšmiškai pasakyti, kuri kava geresnė – negalima. Svarbiausia, pasak kavos žinovų, išsirinkti mėgstamą kavą ir nepamiršti, kad jei kavą plikome puodelyje, reikia pirkti būtent tokiam ruošimo būdui sumaltą kavą.
„Naudokite gerą, tyrą vandenį. Šviežiai maltą kavą. Ruošdami kavą atkreipkite dėmesį į proporcijas – 10 gramų kavos reikia 200 ml vandens. Kavos kokybė ir skonis slypi kavoje, todėl tikri kavos žinovai kavos negardina nei sirupais, nei cukrumi. Egzistuoja net posakis – gerai kava geriama be cukraus“, - 15 min.lt sakė „Šviežios kavos“ direktorius Vytautas Kratulis.
Renginys tęsis ir sekmadienį, todėl visi norintys susipažinti su kavos subtilybėmis dar gali suskubti tą padaryti.