Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girulių bibliotekoje – mokslinis forumas Klaipėdos krašto prijungimo temai

Šiais metais, minint Lietuvos Respublikos ir Klaipėdos krašto susijungimo 90-metį, LR Seimas paskelbė 2013 metus Klaipėdos krašto metais.
Klaipėdos krašto tautinis kostiumas.
Klaipėdos krašto tautinis kostiumas. / Aurelijos Kripaitės nuotr.
Temos: 2 Klaipėda Giruliai

Klaipėdos miesto savivaldybės viešoji biblioteka, kaip tarpininkė ir jungiamoji grandis tarp kitų kultūros, mokslo, švietimo, atminties institucijų ir plačiosios visuomenės, siekia kuo patraukliau ir suprantamiau suteikti visuomenei informaciją apie minimą reikšmingą Lietuvai įvykį.

Birželio 19 d. (trečiadienį), 17.30 val. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Girulių filiale – bendruomenės namuose (Šlaito g. 10 a., Giruliai) savivaldybės biblioteka, bendradarbiaudama su Klaipėdos krašto kultūros, švietimo, mokslo ir kitomis istorinę atmintį puoselėjančiomis institucijomis, nevyriausybinėmis organizacijomis, privačiais asmenimis, besidominčiais Klaipėdos krašto istorija, rengia atvirą forumą visuomenei „Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 90-metis“. 

Forume dalyvaus žymūs istorikai – S. Pocytė, V. Vareikis, V. Safronovas, kiti politikos bei visuomenės veikėjai ir, pateikdami savo požiūrius, diskutuos su auditorija apie šį istorinį įvykį, stengsis jį susieti su šių dienų aktualijomis. Forumą moderuos doc.dr. Vygantas Vareikis. Įvykusio forumo vaizdo įrašas bus patalpintas interneto svetainėje Youtube ir prieinamas plačiajai visuomenei. 

Prieš forumą nuo 16.30 val. Klaipėdos miesto savivaldybės bibliotekos Girulių filialo kieme vyks istorinės atminties – 1923 m. Klaipėdos sukilimo inscenizacija, kurią parengs karo istorijos renginių klubas „GRENADIERIUS“. Taip pat turėsite galimybę pasigrožėti to meto prancūzų ir lietuvių kariuomenių amunicija ir ginkluote, nusifotografuoti ir pabendrauti su „sukilimo dalyviais“.

Į šį renginį įsitrauks ir neformalios Klaipėdos menininkų grupės „Gyvas piešimas“ nariai, įamžindami parodos dalyvius ir svečius piešiniuose, kuriuos paskelbs socialiniame tinkle Facebook, eksponuos Girulių bibliotekos parodų galerijoje.

Projektą „Minime Lietuvos Respublikos ir Klaipėdos krašto susijungimo 90-metį“ dalinai finansuoja Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Šiuo renginiu pradedamas vasaros kultūrinių renginių ciklas „Pėdink į Girulius 2013“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius