Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 28 /15:53

Grupė „Subtilu-Z“ pradėjo tarptautinį turą

„Pūsk birbynę už Tėvynę“ – su tokiu šūkiu nenusakomo žanro grupė Subtilu-Z šventė Lietuvos gimtadienį, išvykę į intensyvų, žaibiškai pralėkusį, koncertinį turą.
Turas Europoje. Haga
Turas Europoje. Haga / Asmeninio archyvo nuotr.

„Septynios dienos, septynios valstybės, keturi koncertai, beveik 4000 kilometrų. Taip paminėjome Lietuvai svarbią dieną,“ – valstybės atkūrimo šventei dedikuotą maratoną reziumavo Povilas Velikis.

Pagrindiniai maršruto taškai – Viena, Haga, Kopenhaga ir Berlynas. „Subtilu-Z“ aplankė Europos sostines Lietuvos diplomatinių atstovybių kvietimu. Koncertai buvo paženklinti ne tik ambasadoms būdingu iškilmingumu, iškilių svečių, diplomatų, kultūros šviesulių ir įtakingų asmenybių gausa... Jie buvo pilni tikros šventės pojūčio! Ir galbūt, taip buvo ne tik todėl, kad scenoje atsidūrė kolektyvas, turintis neišsenkamus vidinės energijos resursus, užkrečiantis pozityvu ir įžiebiantis šypsenas taip pat lengvai, kaip prakalbina savo instrumentus, suvienytus į tokį neįprastą derinį Išaušo ta diena, kai savo valstybės savarankiškumą lietuviai nebe “mini” ar „pažymi“, o iš tiesų švenčia – bent jau tokį įspūdį turėjo susidaryti austrai, olandai, danai ir vokiečiai, atsidūrę Lietuvos ambasadų proginiuose koncertuose.

Asmenukės su jų ekselencijomis ambasadoriais, trumpi stabtelėjimai prie reikšmingų architektūros ir meno paminklų, turistinio smalsumo ir dalykiško susitelkimo vidinė nedarna, atsakomybės reprezentuoti savo šalį ir geras pavykusių koncertų, užsimezgusio kontakto su publika jausmas – tokia ta suvenyrų iš keturių gražiųjų didmiesčių sauja.

„Po turo atsirado laisvė mintyse, dar didesnis noras kurti, tobulėti, siekti užsibrėžtų tikslų.“ – Prisipažįsta Dmitrijs Mihailovs. – Įkvėpia naujos pažintys, kitoks mentalitetas.” Ir šis įkvėpimo šaltinis neturėtų išsekti, mat jau kovo mėnesį „Subtilu-Z“ rengiasi aplankyti mažiausiai tris užsienio valstybes: Latviją (Limbaži), kuri yra Dmitrijaus namai, ir kur grupė jau yra užauginusi gerbėjų, Rusiją (Maskvą) bei dar kartą grįš į Vokietiją, šį kartą į Leipcigo knygų mugę.

Bet didžiausi patyrimai, žinoma, laukia Lietuvoje. Balandžio 25 d. Vaidilos teatre bus pristatytas naujas „Subtilu-Z“ albumas su provokuojančia programa „Grammy nugalėtojai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius