Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Havana Social Club“ pristatomas tarptautinis džiazo projektas

Pagrindinė šio projekto idėja – sujungti kelių skirtingų šalių garsius bei nusipelniusius džiazo muzikantus ir kartu išreikšti muzikines idėjas, kuriose ryškiai atsispindės skirtingų kultūrų įtaka, braižas. Visi šie muzikantai yra unikalūs savo profesionalumu, grojama muzika ir, žinoma, muzikine patirtimi.
Tarptautinis džiazo projektas
Tarptautinis džiazo projektas
Temos: 1 Džiazas

Šiame projekte, pavadinimu „Nordic Side“, dalyvaus vienas žymiausių jaunos kartos saksofonininkų Kęstutis Vaiginis, suomių pianistas Joonas Haavisto (Suomija), Eugenijus Kanevičius – kontrabosas, Marijus Aleksa – mušamieji. Vakaro metu jūs turėsite galimybę išgirsti originalias K.Vaiginio ir J.Haavisto kompozicijas.

K. Vaiginis yra dalyvavęs „Kaunas Jazz“, „Birštonas Jazz“, „Vilnius Jazz“, „Nida Jazz“ džiazo festivaliuose, šiuolaikinės muzikos festivalyje „Gaida“, Muzikų Parade, yra surengęs koncertų Nacionalinėje Filharmonijoje ir puikiai žinomas lietuvių publikai kaip tarptautinių projektų autorius bei jų lyderis. K. Vaiginis, studijavęs Amsterdame ir stažavęsis Niujorke, taip pat yra sėkmingai pasirodęs ne viename tarptautiniame džiazo muzikos festivalyje bei konkurse. 2008 metais subūręs jaunos kartos BigBand`ą  „Independent Artists Ensemble“, o taip pat – New York`e įrašęs naują kompaktinę plokštelę „Unexpected Choices“ su garsiais New York`o muzikantais, tokiais kaip Davidas Berkmanas, Hernanas Romero, Austinas Beckeris, Tatumas GreenBlattas, Andy Hunter ir kt.

Joonas Haavisto (Suomija) yra „Jazz improvizacijos 2006“ nugalėtojas, suomių pianistas, pradėjęs skambinti fortepijonu šešiolikos metų (prieš tai muzikavo kontrabosu). Jis mokėsi Sibelijaus akademijoje. Lankė Randy Brecker, Dave Kikoski ir Chris Potter meistriškumo pamokas. Yra grojęs su Jerry Bergonziu, Ronu Mclure, Gary'iu Kelleriu, Dante Luciani, Leo Brooks, Bill Watrous, Bertil Strandberg ir Jukka Perko. 2005 m. jis gavo Sibelijaus akademijos stipendiją studijoms Majamio universitete, kur Joonas aktyviai muzikavo, subūręs savo tarptautinį ansamblį „IMPORT“.
Pastaruoju metu jis daugiausia dirba su savo trio bei kvartetu „FourTH“, su kuriais yra koncertavęs daugelyje Europos šalių. Kelios kompozicijos buvo įrašytos suomių „YLE“ kompanijos radijui. Joonas Haavisto trio yra koncertavęs su dviem pasaulinio lygio akademiniais kolektyvais: Ostrobothnian kameriniu bei Laplandijos kameriniu orkestrais. Netolimoje ateityje Joonas ketina išleisti pirmąjį savo autorinį albumą.

Laikas: trečiadienis, sausio 27 d., 20 val. „Havana Social Club“.

Bilietų kaina 10 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius