-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į konferenciją „Made in Japan“ atvyksta Japonijos kūrybinių industrijų lyderiai

Spalio 23 d. startuojanti konferencija „Made in Japan“ pirmąkart sukvies skirtingų kūrybinių industrijų lyderius iš Japonijos ir Baltijos šalių į Vilnių. Dviejų dienų konferencijoje didelis dėmesys bus skiriamas patirties dalijimuisi, kaip Baltijos šalių dizaineriai ir kiti kūrybinių industrijų atstovai gali plėtoti savo veiklą tolimoje Japonijos rinkoje.
Konferencija „Made in Japan“
Konferencija „Made in Japan“ / Organizatorių nuotr.

„Idėja suorganizuoti tokio pobūdžio konferenciją kilo matant sėkmingą jau vykstančią Baltijos regiono kūrybinių industrijų plėtrą Japonijoje. Yra ne vienas mados ar daiktų dizaineris, sėkmingai pristatantis ir parduodantis savo produkciją Tekančios saulės šalyje.

Vis gi, daug kam galvojant apie šią rinką kyla įvairiausių klausimų ir baimių, kadangi tai visiškai kita kultūra. Atvežame daugybę Japonijos kūrybinių industrijų lyderių ir kviečiame aktyviai įsitraukti lietuvius, latvius bei estus, kad šis pirmą kartą organizuojamas renginys duotų apčiuopiamų rezultatų,“ – teigia konferencijos sumanytojas Sergej Grigorjev.

Pirmoji konferencijos diena, spalio 23 d., bus skirta verslui ir žinioms apie kūrybinių industrijų rinką Japonijoje. Ją atidarys japonas Ryotaro Bordini Chikushi – šiuo metu Berlyne gyvenantis start-up verslininkas, savo ilgametę Tokijuje sukauptą patirtį marketingo, reklamos ir kūrybos srityse perteikiantis Europos kūrybinių industrijų atstovams.

R.Bordini Chikush, šiuo metu plėtojantis jau ketvirtą verslą, Vilniuje pasakos apie savo naujausią projektą – Berlyne veiksiančią nuolatinę japoniško dizaino ambasadą „Tokyo Town“.

Antroji konferencijos diena, spalio 24 d., daugiau dėmesio skirs įkvėpimui ir pokalbiams apie japonišką dizainą. Vienas įdomiausių šios dienos konferencijos svečių – dizaino studijos Tokijuje savininkas bei „Neojaponisme" elektroninio žurnalo įkūrėjas vokietis Ian Lynam, kuris papasakos, kaip jam sekėsi plėtoti dizaino verslą tolimoje Japonijos rinkoje. Jo vadovaujama studija kūrė Google ir Youtube interjero dizainą Tokijuje, NASA reklaminę kampaniją, taip pat daugybę grafikos dizaino darbų Adobe kompanijai.

„Konferencijoje ne tik tradiciškai kviesime klausyti pranešimų, bet ir intensyviai skatinsime jos dalyvius bendrauti tarpusavyje ir išnaudoti tą retą galimybę tiesiogiai pabendrauti su Japonijos kūrybinių industrijų lyderiais. Mūsų tikslas – kad dar Vilniuje būtų užmegzti pirmi tikri kontaktai, vėliau išsivystysiantys į realų bendradarbiavimą,“ – teigia S.Grigorjev.

Kūrybinių industrijų atstovams skirta konferencija yra pirmą kartą organizuojamos Japonijos – Baltijos dizaino savaitės „Made in Japan“ dalis. Daugiau apie konferenciją ir preliminari programa – čia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius