Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Simonaitytės bibliotekoje pristatoma trijų paveikslų paroda „Trys obuoliai“

Kovo 3 d. (pirmadienį) 18 val. kavinėje „Pauze“, įsikūrusioje Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje (Herkaus Manto g. 25) vyks tapytojos Dalios Kirkutienės tapybos darbų parodos „Trys obuoliai“ atidarymas.
Dalios Kirkutienės „Atspaudas“
Dalios Kirkutienės „Atspaudas“ / I.Simonaitytės bibliotekos nuotr.

Kovo 3 dieną, pirmadienį  Klaipėdoje gyvuoti pradės nauja parodinė erdvė – kavinėje „Pauze“ menų jau laukia Trijų paveikslų siena. Bendras kavinės savininkų ir bibliotekos darbuotojų sumanymas – sukurti Klaipėdos kultūros visuomenei pasibuvimų vietą, jaukioje kavinukėje rengiant parodas bei renginius. Dailininkams, fotografams, kitiems vizualų meną kuriantiems menininkams suformuluota nelengva užduotis – tik trys paveikslai. Kaip sutalpinti didelį savo talentą, kunkuliuojantį įkvėpimą į vos tris drobes, atspaudus, fotografijas?..

Pirmoji iššūkį priėmė klaipėdietė tapytoja, Lietvos dailininkų sąjungos narė Dalia Kirkutienė. Vilniaus dailės akademijoje tekstilės specialybę baigusi menininkė savo kompozicijas „audžia“ teptuku, iš kvadratėlių.

Sodrios spalvos, savita technika, mistiškas gelmės ir judesio pojūtis – tai gyvi, sūkuriuojantys paveikslai, kuriuose galima rasti visko: nuo abstrakcijos iki subtilaus siužeto. Dailininkei nesvetimi etnografiniai motyvai, gamta, stichijos, jos paveikslų nuotaika varijuoja nuo tingios ramybės iki liepsningų aistros proveržių. D. Kirkutienė – talentinga koloristė, nepavargstanti ieškotoja. Atpažįstama dėl unikalios technikos, niekad neatsibostanti dėl nuolatinių paieškų ir kelionės per skirtingas temas, nuotaikas, jausmus, labai subtili ir moteriška, Dalia Kirkutienė – tikra profesionalė.

„Visada maniau, kad mažiau yra daugiau, – savo apsisprendimą surengti neįprastą „mažo kalibro parodą“ sako dailininkė. – Gal kartais dailininkai ir persistengia visas erdves stengdamiesi užpildyti savimi, savo darbais. Žinoma, kai turi tokį apribojimą – trys paveikslai, – tenka pasukti galvą, ką ir kaip eksponuoti. Bet iššūkiai man patinka. Patinka ir skaičius trys. Taigi trijų paveikslų paroda atidaroma trečio mėnesio trečią dieną ir vadinasi „Trys obuoliai“. Tikiuosi tai atneš sėkmę ir parodai, ir apskritai – trijų paveikslų parodų idėjai“.

Dailininkė Dalia Kirkutienė yra išleidusi novelių romaną „Eilėje prie laimės“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius