Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vilnių atvyksta vaikų chorai iš Airijos ir Japonijos

Vaikų chorai iš Airijos ir Japonijos, vadovaujami meno vadovės Sonya Keogh, iš Korko atvyksta į šiųmetę Europos kultūros sotinę – Vilnių dalyvauti tarptautiniame vaikų chorų pasirodyme.
Choras
Choras / A.Pelakausko/dienraščio „15min“ nuotr.

Šv.Kotrynos bažnyčioje liepos 13 dieną, 19 val., vyksiančio pasirodymo metu kartu koncertuos Airijos, Japonijos ir Lietuvos vaikų chorai. Tai jau antrasis tokio pobūdžio renginys, praėjusiais metais jis vyko Liverpulyje (Didžioji Britanija). Kitąmet planuojama tokį tarptautinį renginį surengti Stambule (Turkija), o 2011-aisiais – Taline (Estija).

Šešiolika jaunųjų choristų iš Korko miesto ir apskrities atvyksta į Vilnių, kur atliks Shaun Davey, Holst ir Aloys Fleischmann kūrinius. Jiems diriguos RTE (Airijos nacionalinio radijo ir TV) koncertinio orkestro dirigentas David Brophy, o arfa akompanuos Geraldine O'Doherty.

Choro vadovė Sonya Keogh yra operos dainininkė, balso mokytoja, jaunimo muzikos specialistė, kultūros ambsadorė ir muzikologė. Jos operinis debiutas įvyko prieš devynerius metus Korko operoje.

Kaip balso mokytoja, vaikų muzikos specialistė S.Keogh yra puikiai žinoma tarptautiniu lygiu. Praėjusiais metais Airijos meno tarybos ji buvo apdovanota Menininkų stipendija už jaunimo muzikinių įgūdžių vystymą. Gavusi apdovanojimą, S.Keogh jau spėjo užmegzti bendradarbiavimo ryšius ir vystyti bendrą veiklą su Amerikos, Australijos, Didžiosios Britanijos, Kanados, Kinijos, Estijos, Japonijos, Lietuvos, Malaizijos ir Singapūro jaunimo chorais.

„Tai nuostabi meninė ir kultūrinė kelionė vaikams, ne konkursas – tiesiog draugystė, bendradarbiavimas, pasirodymai ir meninės dirbtuvės. Kaip choro meno vadovė labai džiaugiuosi dirbdama su berniukų choru „Ąžuoliukas“, Lietuvos Šiuolaikinio meno centru, ES-Japonijos Fest ir mišriu mergaičių ir berniukų choru iš Japonijos, Sanin, „Little Peoenix“. Taip pat esu labai dėkinga Airijos ir Japonijos ambasadoriams Lietuvoje, o taipogi Airijos kultūros tarybai už jų nuolatinę paramą ir skatinimą. Tikras malonumas ir garbė vykti į Vilnių su Airijos vaikų choru“, – apie savo būsimą viešnagę Lietuvos sostinėje kalbėjo S.Keogh.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius