Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vilnių kviečia japoniškų menų festivalis

Birželio 9-12 d. į „Litexpo“ parodų rūmus Vilniuje atkeliauja Tekančios Saulės šalies menai. Čia vyksiančiame II-ajame Japonijos kultūros festivalyje bei VI-ojoje Tarptautinėje bonsai ir suiseki parodoje bus pademonstruota net 20 Japonijos meno šakų, kurias pristatys žinomi šios šalies menininkai.
Bonsas
Bonsas / Kęstučio Gailiaus nuotr.

Jie į Lietuvą atkeliauja nepaisant Japonijoje po žemės drebėjimo tragiškai susiklosčiusių įvykių, kurie asmeniškai palietė ne vieną menininką ir jo šeimą.

Taip pat renginyje viešės garsūs bonsai meistrai net iš 20 pasaulio šalių. Festivalis skirtas Lietuvos – Japonijos diplomatinių santykių atkūrimo dvidešimtmečiui. Renginys unikalus ne tik temų įvairove, bet ir dalyvių, atvykstančių iš viso pasaulio, gausa. Tai puiki proga vienoje vietoje ir vienu metu susipažinti su unikalią kultūrą išsaugojusia šalimi.

Pagrindinės parodos temos: bonsai, suiseki, kimono, kaligrafija, sumi-e, Japoniškų sodų, kraštovaizdžio architektūra, interjero dizainas, tapyba ant kriauklių, Noh (teatro kaukės), haiku poezija, arbatos gėrimo ceremonija, japoniška keramika bei tapyba. Taip pat Nishikigoi žuvys, ikebana, Japonijos džiazas, tradicinė japonų muzika, suši gaminimo paslaptys, kovos menai.

Ypač didelis dėmesys parodoje skiriamas vaikams ir moksleiviams, kurie turės galimybę pažinti Tekančios Saulės šalį iš arčiau. Paskaitas jauniesiems parodos lankytojas skaitys Japonijoje studijuojantis Audrius Geležauskas, kuris yra bene vienintelis nuolat Japonijoje gyvenantis ir japonų kalba laisvai bendraujantis lietuvis gidas, galintis išsamiai papasakoti apie gyvenimo Japonijoje subtilybes bei padėti pajusti tikrąjį šalies gyvenimo ritmą.

„Japonijos kultūros lobynai yra neišsemiami. Kiekvienas, besidomintis šia šalimi, neabejotinai suras savo mėgstamą sritį: kovos menai, poezija, teatras, kaligrafija, religija, filosofija, mąstymo būdas, japoniškos vadybos subtilumai, mokslo pasiekimai, ilgaamžiškumo paslaptis aprėpianti japoniška virtuvė ir t.t.“, – sakė A.Geležauskas, kviesdamas šalies moksleivius nepraleisti galimybės pamatyti visą Japoniją neišvykstant iš Lietuvos.

Taip pat renginio metu numatomi įvairūs atrakcionai, žaidimai, konkursai. Vienas iš pagrindinių konkursų – piešimo konkursas tema „Japonijos ir Lietuvos draugystės santykiams – 20 metų“. Konkurso nugalėtojų piešiniai bus įvertinti specialiais prizais, o vėliau perduoti Japonijos ambasadai Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius