-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Igno Maldžiūno fotografijų paroda „China. 1/5“ keliasi į „Fluxus ministeriją“ Kaune

Šį rudenį fotomenininkas Ignas Maldžiūnas dviejuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose pristato savo naują fotografijų parodą „China. 1/5“. Iki spalio pabaigos eksponuota Vilniuje, lapkričio 2 d. 19 val. paroda duris atvers Kaune, „Fluxus Ministerijoje“ (Jonavos g. 2). Atidarymą lydės alternatyvios elektroninės muzikos grupės „Fusedmarc“ koncertas, nuo 21 val. meno mekos erdves pripildysiantis rytietiškais garsais.
Nuotrauka iš parodos „China. 1/5“
Nuotrauka iš parodos „China. 1/5“ / Igno Maldžiūno nuotr.

Fotografas Ignas Maldžiūnas parodoje „China. 1/5“ eksponuos fotografijas, sukurtas kelionės po Kinija metu. Parodos pavadinimas – nuoroda į tai, kad Kinijoje gyvena penktadalis visų mūsų planetos žmonių. Tačiau I. Maldžiūno fotografijos byloja ne apie gyventojų ir egzotikos perpildytą Tolimųjų Rytų milžinę, bet subtiliai kalba apie kelionėje įgytą asmeninę autoriaus patirtį. „Ten jaučiau vienatvę, laisvę, džiaugsmą ir liūdesį. Gavau daugiau, nei tikėjausi,“ – prisimena parodos autorius.

Nekantriai laukėme darbų iš šios kelionės. Kinijoje Ignas atranda naują motyvą – „mirusius“ miestus ir jų platybėje vos įžiūrimą mažą žmogų, ištirpstantį urbanistiniame peizaže, kuris primena dzenbudistinį motyvą kinų graviūrose. Šie maži gyvybės taškai kaunasi su milžinišku peizažo karstu ir išlieka nenugalėti.

Kitaip nei daugeliui keliautojų, I.Maldžiūnui fotografija yra ne malonus kelionės priedas, bet jos tikslas. „Mano kelionės skirtos fotografijai, todėl jau seniai žvelgiu į pasaulį tarsi pro objektyvą“, – prisipažįsta autorius. „Noriu, kad kiekviena mano nuotrauka pasakotų istoriją, kad sukeltų žmonėms savitų emocijų, momentinių ar egzistencinių“, – teigia fotografas.

Naujausioje I.Maldžiūno fotografijoje nebus sunku atpažinti visą jo kūrybą vienijantį autorinį braižą. Nesvarbu, ką autorius fotografuoja – ištuštėjusius Kinijos „miestus vaiduoklius“ ar fotosesijai specialiai surežisuotas scenas – jo geriausi darbai tuo pat metu yra ir maloniai lakoniški, ir estetiniu bei prasmės požiūriu iškalbingi.

Kaip teigia amerikiečių rašytoja, žymi kino kūrėja S.Sontag, fotografija vilioja mus, žadėdama parodyti tikrovę tokią, kokios nesame regėję. Igno Maldžiūno paroda – tai būtent toks pasaulio atvaizdas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius