Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

II Festivalis „Kalėdinis Vilnius“: tradicija ir originalumas

Šventinėmis nuotaikomis alsuojančioje sostinėje gruodžio 26 dieną prasidės II festivalis ,,Kalėdinis Vilnius“. Vytauto Kasiulio dailės muziejuje įstabiausi klasikinės muzikos šedevrai persipins su džiazu ir argentinietiškojo tango kompozitoriaus Astor Piazzolla kūriniais.
Glebas Pyšniak
Glebas Pyšniak / Organizatorių nuotr.

Jau antrąją Šv. Kalėdų dieną pasinerti į džiazo harmonijas kvies Marius Šinkūnas, Martynas Norvilas ir Gediminas Svilas koncerte „Džiazas kitaip“. Kodėl kitaip? Nes girdėsite neįprastą, bet tarpusavyje labai tinkantį vibrafono, akordeono ir kontraboso derinį, žada organizatoriai.

Ypatingai jaukus ir kalėdiškas koncertas – „Miniatiūros violončelei ir fortepijonui“. Gruodžio 27 d. Lietuvos publikos numylėtinio Glebo Pyšniak ir charizmatiškosios Laurynos Lankutytės duetas atliks užburiančius kompozitorių P.I.Tchaikovsky, C.Debussy, E.Grieg, F.Mendelssohn bei A.Piazzolla opusus.

29 d. į „Rusiškų romansų vakarą“ pasisemti nuoširdumo kvies Nijolė Kniukštaitė – Vaičiulienė (sopranas) ir Linas Dužinskas (fortepijonas).

Priešpaskutinį 2015-ųjų vakarą kalėdiniu džiaugsmu ir naujametinio laukimo jauduliu dalinsis ansamblis ARTISTICO. Jaunatviškumu trykštantys muzikantai parengė spalvingą programą: giliausias sielos stygas virpins romantizmo aidai, o Lotynų Amerikos šokių muzikos ritmai pralinksmins net didžiausią rimtuolį.

Gruodžio 31 d. bei sausio 2 d., skambus tango akordas – netradicinis, bet labai laukiamas koncertas „Vien tik Piazzolla“, kuriame šiluma visiems ateinantiems metams dalinsis rinktinių muzikų kvartetas: smuikininkė Dalia Dėdinskaitė, violončelininkas Gleb Pyšniak, pianistė Lauryna Lankutytė bei vibrafonininkas Marius Šinkūnas.

II festivalio „Kalėdinis Vilnius“ meno vadovas Glebas Pyšniak teigia, kad visi festivalio koncertai bus savaip ypatingi ir išskirtiniai:

„Didelis dėmesys šiemet buvo skirtas sudarant šventišką, tačiau aukšto meninio lygio programą, atrenkant itin profesionalius, Lietuvoje puikiai žinomus atlikėjus. Kaip visuomet, nepamirštame ir jaunųjų talentų – visą šių metų sezoną aktyviai visoje Lietuvoje koncertavęs ansamblis ,,Artistico“ festivalyje parodys tai, ką sugeba geriausiai – žavėti publiką magišku garsų žaismu ir svaiginančiomis melodijomis“ – tikino G.Pyšniak.

Daugiau informacijos apie koncertus – čia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius